zoeken binnen de website

weblog

Voorspel de toekomst met Mass Prototyping

door: Edo Plantinga, 31 oktober 2018

Edo Plantinga

Door vroegtijdig met een diverse groep mensen te bedenken hoe diensten en services straks gaan werken, ontstaat een scherper beeld van waar we het nu precies over hebben.

lees meer

Smart & Leefbaar

door: Jan-Willem Wesselink, 30 oktober 2018

Jan-Willem Wesselink

Zitten we in de greep van partijen als Google, Facebook of Amazon en zijn we daarmee reddeloos verloren? Nee! Wel moeten we grenzen trekken en bijsturen. Niet alles wat kan, mag ook.

lees meer

Privacy inleveren voor korting

door: Jan Willem Boissevain, 29 oktober 2018

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

Als de verzekeraars hun aanbod van rijstijlverzekeringen afstemmen op beloning voor de klant, dan zullen de meeste automobilisten bereid zijn om hun rijgedragdata te delen.

lees meer

‘Wie neemt er regie op transparantie?’

door: Tom Kunzler, 25 oktober 2018

Tom Kunzler - Open State Foundation

Open data kan een belangrijke bouwsteen zijn voor versterking van de democratie, maar wie voelt zich nu écht verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van deze informatie?

lees meer

Duikboten en dolfijnenl

door: Kristel Lammers, 24 oktober 2018

Kristel Lammers - VNG

De kort-cyclische aanpak die gehanteerd wordt bij de invoering van het DSO-LV lijkt op een dolfijn die elk kwartaal boven water komt en checkt: ben ik nog de goede dingen aan het doen?

lees meer

De kat en het spek (1)

door: Henk Bos, 23 oktober 2018

Henk Bos

Er is een ‘derde cultuur’ nodig tussen politiek en techniek. Tussen de minder en meer rationele aspecten die nu eenmaal altijd aanwezig zijn, ook bij ‘complexe ICT-projecten’.

lees meer

Digitale integriteit

door: André Huykman, 22 oktober 2018

Andre Huykman

Integriteit moet gelden voor al onze processen. Uiteraard bij menselijke interactie, maar ook bij het gebruik van geautomatiseerde systemen, big data-toepassingen en slimme apparaten.

lees meer

Gezocht: Rebelse vernieuwers!

door: Hugo Aalders, 18 oktober 2018

Hugo Aalders - VNG Realisatie

Er is dringend behoefte aan een scherp (gemeentelijk) toekomstbeeld. Wie denkt mee? Gezocht worden met name mensen die vrij kunnen denken, die rebels durven zijn. Wie durft?

reacties: 2

lees meer

Op weg naar het omgevingsplan

door: Jos Dolstra, 16 oktober 2018

Jos Dolstra

De invoering van de Omgevingswet heeft wat voeten in de aarde. Zo moet een woud van regels en teksten op elkaar afgestemd worden, maar gelukkig is er licht in de tunnel.

reacties: 1

lees meer

Openstaan voor kritiek

door: Rejo Zenger, 15 oktober 2018

Rejo Zenger

De politie experimenteert met nieuwe technologie. Op zich is daar niets mis mee, maar dan moet het ook openstaan voor kritiek en geen moeilijke vragen onbeantwoord laten.

lees meer

Privacy bestaat niet

door: Seger de Laaf, 11 oktober 2018

Geen hond kan bijhouden door welke wifitrackers, slimme meters, zendmasten of beveiligscamera’s hij allemaal gevolgd wordt; dat punt zijn we allang voorbij.

reacties: 2

lees meer

AVG in de praktijk

door: Jan Willem Boissevain, 10 oktober 2018

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

De AVG mag dan nu wel van kracht zijn, maar het lijkt er op dat veel organisaties die AVG als een bedreiging zien die met een beschermingswal op afstand moet worden gehouden.

reacties: 1

lees meer

Ongevraagd advies over digitalisering

door: Sandra van Heukelom-Verhage, 9 oktober 2018

Sandra van Heukelom

Het recente advies van de Afdeling advisering van de Raad van State past in een tendens waarin kritisch naar de juridische implicaties van digitalisering wordt gekeken.

lees meer

Flow transport centraal, what else?

door: Dirk-Jan de Bruijn, 8 oktober 2018

Een experiment met vrachtwagentreintjes en slimme verkeerslichten. Het is niet alleen goedkoper en duurzamer, maar het levert ook razend enthouasiste chauffeurs op.

lees meer

Bocht voor bocht

door: Mark Elstgeest, 4 oktober 2018

Mark Elstgeest

De route van digitale transformatie wordt net als het beklimmen van de Passo Pordoi: bocht voor bocht, stap voor stap en op elk plateau een nieuw succes te vieren!

lees meer