
zoeken binnen de website
weblog
The future depends on what you do today
door: Dirk-Jan de Bruijn, 20 september 2018

Op een 6-tal routes 250 vrachtwagenritten in treintjes, geïntegreerd in de logistieke keten van zowel retail-, container-, als bloementransport. Dát is pas een uitdaging!
Europa maakt meer kapot dan ons lief is
door: Menno Weij, 19 september 2018

Europa maakt het internet dood. De EU maakt de fundamentele fout om alle problemen met content op het internet, op het bord van de ISP’s en internetplatformen te leggen.
Het 'digitaal kluisje' - Deel IV
door: Henk Bos, 18 september 2018

De afgelopen 15 jaar is de ICT-ontwikkeling uitbesteed aan marktpartijen waarvan je niet kunt verwachten dat die ‘nee’ zeggen als de opdrachtgever onduidelijk is.
Net werken
door: Hugo Aalders, 17 september 2018

Het bijwonen van congresseren is netwerken en vooral praten. Maar om dingen concreet voor elkaar te krijgen, moeten we ook doen. Praten én doen. Eigenlijk is het net werken.
Robots nemen de wereld niet over
door: Jan Willem Boissevain, 14 september 2018

We leven in een tijd waarin sciencefiction werkelijkheid wordt, maar robots zijn en blijven hulpmiddelen en zullen altijd ondergeschikt blijven aan mensen.
Nog één keer over Google en de overheid
door: Michiel Phaff, 13 september 2018

Kan de overheid net zo worden als Google of andere techbedrijven? Ja, mits zij denken vanuit de gebruiker en denken in kleine oplossingen voor het grotere probleem.
Van kluis naar prikbord
door: Paul Ruijgrok, 12 september 2018

Er zijn tal van initiatieven die allemaal proberen het ideaal beeld van burgers, die grip hebben op hun eigen informatie, te versterken. Maar welke waarheid hanteren ze?
reacties: 2
Een wendbare én kenbare digitale overheid
door: Mariette Lokin, 11 september 2018

Het advies van de Raad van State is een goede gelegenheid om van modernisering van het wetgevingsproces écht werk te maken. Bijvoorbeeld aan de hand van de LegOps-benadering.
reacties: 1
Verwondering
door: Rob van de Velde, 10 september 2018

Het zijn allemaal mooie initiatieven om data open te hebben en te houden, maar wat te doen met algoritmen? Van wie zijn die algoritmen en wie controleert ze?
Consensussoftware
door: Ben van Lier, 7 september 2018

Gedistribueerde softwarenodes vragen na te denken over de software zelf, maar ook over de ethische aspecten die aan deze processen van besluitvorming verbonden zijn.
Scrum-dolfijntje
door: Pascale Georgopoulou, 6 september 2018

Scrum is niet alleen een werkwijze en een kader, maar ook een filosofie en een overtuiging waarbij veel vanzelfsprekendheden op de schop moeten.
Het 'digitaal kluisje' - Deel III
door: Henk Bos, 4 september 2018

Pesoonlijke gegevensregie moet een ‘blauwe knoop’ zijn, een platform waarin alle losse eindjes van de individuele informatiehuishouding bij elkaar komen.
Slimme stad, complexe stad
door: Joost Gerritsen, 3 september 2018

Voor steden met een smart city-ambitie is het belangrijk om de wettelijke kaders helder te krijgen, want een smart city kan niet zonder een doordacht juridisch fundament.
Orwell of Spinoza
door: André Huykman, 30 augustus 2018

De digitalisering van de samenleving roept fundamentele ethische en maatschappelijke vragen op. Maar de overheid is onvoldoende toegerust om met deze nieuwe vragen om te gaan.
reacties: 1
Afgewezen door een robot
door: Jan Willem Boissevain, 29 augustus 2018

Werving en selectie van personeel was hoofdzakelijk mensenwerk, maar nieuwe technologieën nemen veel taken over. Accepteren we dat robots beslissen wie welke baan krijgt?