zoeken binnen de website

weblog

Minder belasting. Meer bitterballen!

door: Peter Lievense, 22 maart 2018

Peter Lievense

Bij de gemeenteraadsverkiezingen is er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geen kunstmatige intelligentie ingezet. Sowieso is er weinig intelligentie ingezet.

lees meer

Bedrijventerreinen

door: Ben Kokkeler, 22 maart 2018

Ben Kokkeler

Binnenkort worden honderden raadsleden geïnstalleerd. Hoe mooi zou het zijn als die zich vol zouden richten op de veiligheid in de werkomgeving van hun burgers en ondernemers?

lees meer

Burgers hebben wél iets te vrezen!

door: Ruben Boyd, 21 maart 2018

Ruben Boyd

Inlichtingendiensten snappen maar niet dat hun online bevoegdheden zoveel weerstand oproepen. “Burgers staan toch ook het gros van hun gegevens af aan techbedrijven?”

lees meer

Wie wordt wethouder Digitale Transitie?

door: Evert-Jan Mulder, 20 maart 2018

De digitale revolutie raakt ook de gemeente en haar bestuur. Die moet daar een antwoord op formuleren. Een ideale gelegenheid voor de nieuw te vormen Colleges om zich te bewijzen.

lees meer

De strijd tegen nepnieuws - 4

door: Maurits Kreijveld, 19 maart 2018

Maurits Kreijveld

De oplossing van de bestrijding van nepnieuws moet niet gezocht worden in het filteren van nieuws en het pamperen van burgers. Wat wél helpt is om burgers weerbaarder te maken.

lees meer

De winterslaap is voorbij

door: Kristel Lammers, 16 maart 2018

Kristel Lammers - VNG

De winterslaap is nu toch bijna echt voorbij. Tijd om op te staan en om te beginnen met de Omgevingswet. Begin, want niets doen is ook een keuze met risico’s en effecten.

lees meer

Kenniswoestijn

door: Peter Lievense, 15 maart 2018

Peter Lievense

In de chipsindustrie spelen ze matroesjka: Broadcom koopt Qualcomm koopt NXP koopt Freescale. En dat is geen kattenpis. NXP moet 43 miljard opleveren en Qualcomm meer dan 100 miljard.

lees meer

Dutch legislation?

door: Marc van Opijnen, 15 maart 2018

Marc van Opijnen

Nederland heeft een strategische positie op de internationale juridische markt. De oprichting van het Netherlands Commercial Court bewijst dat. Maar zíjn we wel zo internationaal?

lees meer

Vlees op de botten

door: Wouter Welling, 14 maart 2018

Wouter Welling

Komt echte innovatie in de IT-services van de overheid voort uit schaarste? Hebben we voor de digitale transformatie bij de Rijksoverheid misschien te veel vet op de botten?

lees meer

Uber easy

door: Seger de Laaf , 13 maart 2018

Altijd wordt de schuld neergelegd bij de ontvanger. Zelden kijken zenders, ambtenaren in het bijzonder, naar hun eigen gedrag voor ze die anderen proberen op te leggen. Voor hoelang nog?

lees meer

Zeg nee tegen de sleepwet!

door: Bas Filippini, 13 maart 2018

Bas Filippini

De opzet van de sleepwet deugt niet en moet grondig worden herzien. Gebeurt dat niet, dan moet het bij de rechter worden afgedwongen. “In het belang van ons en onze kinderen!”

lees meer

Schuursponsje

door: Larissa Zegveld, 12 maart 2018

Bij het omzetten van intenties tot samenwerking in concrete resultaten, helpt het om de metafoor van een schuursponsje te gebruiken. Ga je voor schuren of glanzen?

lees meer

De strijd tegen nepnieuws - 3

door: Maurits Kreijveld, 9 maart 2018

Maurits Kreijveld

In de strijd tegen nepnieuws zetten Facebook, Google en Twitter onder meer kunstmatige intelligentie en algoritmes in. Maar het is nog niet de door velen gehoopte oplossing.

lees meer

Technologie als kans voor vernieuwing

door: Willem Pieterson, 8 maart 2018

Onder druk van de technologie moeten overheden veranderen.
 Die kunnen technologie zien als een bedreiging, maar zij kunnen het ook zien als een kans op vernieuwing.

reacties: 1

lees meer

Ontslag op staande voet?

door: Menno Weij, 7 maart 2018

Menno Weij - SOLV

Je bent systeembeheerder van een grote landelijke organisatie en onder werktijd ben je ook bezig met het virtueel delven van bitcoins. Reden voor ontslag op staande voet?

reacties: 2

lees meer