
zoeken binnen de website
weblog
Acteren als één Overheid
door: Jan Willem Boissevain, 3 november 2015

Volgens NRC en Reporter is meer dan de helft van de gemeenten ontevreden over hun softwareleverancier. Maar ze moeten gewoon meer oplossingen delen.
Reiziger in de kou
door: Dirk-Jan de Bruijn, 2 november 2015

De Fyra-enquête maakt pijnlijk duidelijk dat het gros van de sleutelpersonen keurig heeft geacteerd binnen het eigen speelveld. Hoe leren we nu van deze casus?
reacties: 1
Geldverslindende zinloosheid
door: Peter Mom, 30 oktober 2015

Bank en fauteuil versleten. Grofvuil bellen. Bellen? Nee, moet online. Aanbiedregels gezien? Twaalf stuks. Vinkje zetten. Zaak 20151027WBN74330 kan gaan lopen…
reacties: 3
Identiteitscrisis!?
door: Bas Eenhoorn, 29 oktober 2015

Het lijkt zo simpel. En in de analoge wereld is dat ook zo. De overheid verschaft mij een administratieve identiteit, waarmee ik in het maatschappelijke verkeer uit de voeten kan.
reacties: 1
Vergeet de killer app
door: Mark Herbold, 22 oktober 2015

Het is de jongensdroom van deze tijd: bedenk de app die iedereen wil hebben. Binnen de kortste keren miljoenen downloads, vermelding in alle hitlijsten.
Safe Harbor: de veilige haven uit zicht?
door: Ruud Leether, 19 oktober 2015

De uitspraak van het EU-Hof over Safe Harbor zou wel eens voor problemen kunnen gaan zorgen. Praktisch werkbare oplossingen vanuit het Brusselse zijn nog ver weg.
reacties: 2
De burger centraal in de digitale wereld
door: Bas Eenhoorn, 15 oktober 2015

De kogel is door de kerk. Het Europese Hof van Justitie heeft in een arrest een baanbrekende uitspraak gedaan over de positie van de mens nopens het recht op databescherming.
reacties: 4
Eén overheid ... via wifi!
door: Davied van Berlo, 12 oktober 2015

De overheid bestaat uit ruim duizend organisaties, maar burgers en bedrijven verwachten één overheid met eenduidig beleid en een goede samenwerking.
reacties: 1
Dit kan niet raar zijn
door: Seger de Laaf, 9 oktober 2015

Ambtenaren gaan dag in dag uit maar verder met hoe het altijd is gegaan. De overheid is minstens zo kwetsbaar als het financiële systeem dat Joris Luyendijk beschreef.
reacties: 4
Oogkleppeninkoop
door: Jan Willem Boissevain, 8 oktober 2015

Overheidsaanbestedingen leiden tot zinloze geldverspilling. De overheid moet zich niet zo afzonderen van de markt; de detailleringsdrang en juridificering moeten stoppen.
reacties: 1
Droompolitiek en maakbare projecten
“Not because they are easy, but because they are hard.” De Nationale Ombudsman, John F. Kennedy, Paul Veger en ICT-projecten bij de overheid
door: Bert Hogemans, 6 oktober 2015

We moeten beter nadenken over de maakbaarheid en haalbaarheid van de doelen die we ons stellen. Politieke dromen zijn alleen in stukjes te bewerkstelligen.
reacties: 4
Eigen kracht als wondermiddel?!
door: Ellen Boschker, 6 oktober 2015

Iedereen die gelooft dat eigen kracht een wondermiddel is voor alle problemen, die heeft pas echt een probleem!
Consument of producent?
door: Dirk-Jan de Bruijn, 5 oktober 2015

In de participatiemaatschappij verandert het ‘zorgen voor’ in sneltreinvaart in het ‘zorgen dat’. Maar het kwartje is nog lang niet bij iedereen gevallen.
De overheid moet investeren in zichzelf
door: Bas Eenhoorn, 1 oktober 2015

Wat Paul Krugman ook over de digitale transitie te zeggen heeft, de overheid zal niet afzijdig kunnen blijven en moet investeren in zichzelf ten behoeve van de samenleving.
Verbindingen leggen voor innovatie
door: Gézieta van den Belt, 30 september 2015

Om innovaties echt verder te helpen zul je de juiste verbindingen moeten leggen, óók met de markt. Dat is voor sommigen best wennen.