zoeken binnen de website

weblog

De rubriek Weblog biedt plaats voor blogbijdragen van auteurs uit de publieke en private sector, dan wel van auteurs op persoonlijke titel. De redactie behoudt zich het recht voor blogbijdragen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Blogbijdragen kunt u sturen naar redactie at ibestuur.nl

HNW moet nog beginnen

door: Gerard van Oortmerssen, 5 september 2012

Gerard van Oortmerssen

Het Nieuwe Werken kunnen we niet even invoeren via een eenmalig programma. De technologie drijft de verandering, maar of die effectief wordt benut, bepalen mensen en organisatie.

lees meer

FuturICT

door: Leo Smits, 3 september 2012

Leo Smits

Ik hoor de reacties al weer. Hoog over. Geld verslindend. Maar een betere toekomst krijg je niet door lang in de achteruitkijkspiegel te kijken.

lees meer

Verkeerd verbonden

door: Jan Willem Boissevain, 3 september 2012

Jan Willem Boissevain

De Raad voor het Openbaar Bestuur heeft niets geleerd van de fouten die met de ontwikkeling van de eOverheid zijn gemaakt.

reacties: 2

lees meer

Dood paard mailt niet

door: Peter Mom, 30 augustus 2012

Peter Mom

Aan een dood paard moet je niet trekken. U bent een dood paard. Zo kun je eigenlijk geen blog beginnen, maar nu is het al gebeurd.

reacties: 1

lees meer

Wolkenloze ICT

door: Henri Rauch , 30 augustus 2012

Henri Rauch

Bedrijven en overheden wachten op de Europese cloud strategie van Neelie Kroes voor ze over gaan tot de nodige investeringen. De kaarten liggen momenteel in Brussel.

reacties: 1

lees meer

Waar blijft het digitale paspoort?

door: Davied van Berlo, 29 augustus 2012

Davied van Berlo

Tijd voor een betrouwbaar digitaal paspoort op basis van onze eigen democratische wetten. Anders wordt Facebook de facto de burgerlijke stand van internet.

reacties: 3

lees meer

Stem ICT wijzer

door: Chris Holman, 23 augustus 2012

Chris Holman

Ik heb de stemwijzer getest en alle vragen met ‘oneens’ beantwoord en daarna alle vragen met ‘eens’ beantwoord. Het resultaat is verrassend.

lees meer

Bericht van e-overheidsfront: alles OK

door: Peter Mom, 16 augustus 2012

Peter Mom

Bij de overheid gaat veel om. En de burger mag dat weten. Dus heeft de overheid veel medewerkers communicatie die de burger informeren. Informeren?

lees meer

Gezonde prikkel is achterhaald

door: Jan Willem Boissevain, 13 augustus 2012

Jan Willem Boissevain

In de netwerksamenleving werkt het stimuleringsbeleid van overheid en bedrijven niet meer. Mensen halen voldoening uit wat zij zelf tot stand brengen.

lees meer

De minister-president als CIO

door: Titus Mars, 9 augustus 2012

Titus Mars

Bezuinigen doe je beter met goede bedrijfsvoering dan op de bedrijfsvoering. Daar is enterprise architectuur voor nodig die op het juiste niveau wordt opgehangen.

reacties: 1

lees meer

Hoogrisicovolle ICT-projecten

door: Peter Mom, 1 augustus 2012

Peter Mom

Financiën is goed voor bijna de helft van de overschrijdingen van grote ICT-projecten bij het Rijk. Maar het gaat beter: vorig jaar was het ruim de helft.

lees meer

'En sluit af met een hekje'

door: Maarten Ruys, 31 juli 2012

Maarten Ruys

Die afhankelijke rol van de klant staat wel heel ver af van de boodschap die ook verkondigd wordt: de klant staat centraal, wij zijn er voor u, zonder uw vraag geen aanbod, geen bestaansrecht.

reacties: 1

lees meer

Perverse prikkels

door: Bas Linders, 24 juli 2012

Bas Linders

Er is nooit iets bekend geworden over parlementariërs of hoge ambtenaren die, betrapt in roze damesondergoed in obscure gelegenheden, werden afgeperst door ICT-leveranciers.

reacties: 2

lees meer

Brand!

door: Chris Holman, 23 juli 2012

Chris Holman

Bent u klaar voor een calamiteit zoals nu in Waalre heeft plaatsgevonden en heeft u de formule risico=kans*ernst er weer bij gehaald?

lees meer

Neutrale ambtenaar in een wereld 2.0

door: Fatou van den Hoff, 23 juli 2012

Fatou van den Hoff

Sommige Kamerleden vinden dat ambtenaren slechts politieke besluiten moeten uitvoeren. Dat toont geen vertrouwen in of respect voor de ambtenaar en zijn mening.

reacties: 3

lees meer