Halvering aantal verkeersslachtoffers lijkt onhaalbare ambitie

26 oktober 2022
Partner: Deloitte

Beeld: Deloitte

In de periode september tot november was de drukte op de snelwegen weer als vanouds. Langzaam rijden en stilstaan is voor de forens tijdens de spits eerder regel dan uitzondering. En dat allemaal terwijl we onszelf met het thuiswerken tijdens de coronapandemie massaal beloofden nooit meer in een file aan te zullen sluiten.

De komende jaren zal de drukte op de snelwegen alleen maar toenemen, zo luidt de voorspelling van het Centraal Planbureau. Tegelijkertijd hebben de Nederlandse overheid, maar ook de Europese Unie en de Verenigde Naties grootse ambities als het om het voorkomen van verkeersslachtoffers gaat. Nederland heeft als ambitie dat er in 2050 nul dodelijke slachtoffers zijn. De EU en de VN roepen hun lidstaten op te werken aan een halvering van het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in 2030, ten opzichte van het aantal slachtoffers in 2020. Maar kan dat wel?

Download het volledige rapport hier.

Meer weten?

Lees verder op de website van Deloitte. Of neem contact op met Hokkie Blogg of Pouya Zarbanoui via onderstaande gegevens:

Hokkie Blogg
Partner
hblogg@deloitte.nl
+31882885465

Pouya Zarbanoui
Director
pzarbanoui@deloitte.nl
+31882881768