Digitale weerbaarheid
Nieuws

Den Haag zet digitale wijkagent in het zonnetje

Digitaal wijkagent van basisteam Zuiderpark Malek Kariebo ontving de veiligheidsfakkel uit handen van burgemeester Van Zanen | Beeld: Politie.nl

Digitaal wijkagent van basisteam Zuiderpark Malek Kariebo ontving tijdens de Haagse Cybersecurity Week de Veiligheidsfakkel voor zijn goede werk bij het digitaal weerbaarheid maken van de samenleving.

De zogeheten ‘Haagse Cyber Veiligheidsfakkel’ werd dit jaar voor het eerst uitgereikt aan mensen die zich hebben ingezet voor het digitaal weerbaarder maken van Haagse burgers en ondernemers, schrijft de politie. Uit handen van burgemeester Jan van Zanen ontving Kariebo de eerste Veiligheidsfakkel.

Livestreams en gamen

De wijkagent geeft op scholen les over onderwerpen als cyberpesten, sextortion, grooming en geldezels. Ook geeft hij onder meer workshops aan ouders om signalen van digitale criminaliteit te herkennen. Inwoners van alle leeftijden kunnen hem zien in livestreams en online met hem gamen, waarbij ze vragen mogen stellen. Tijdens het livestreamen en gamen laat Kariebo ook preventievideo’s zien en bespreekt hij wat nieuwe wet- en regelgeving voor de digitale wereld betekent.

Kennis over digitale veiligheid

Naast Kariebo ontving ook Jurriaan Raaijmakers, ambassadeur van Digitaal Veilig in de Wijk een Veiligheidsfakkel. Met dit initiatief zeggen vrijwilligers en soms ook wijkagenten zich samen in om kennis over digitale veiligheid te delen met wijkgenoten en bedrijven.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren