Overheid in transitie
Congres

E-zine iBestuur Congres 2024 gepubliceerd

Cover E-zine iBestuur Congres 2024

In dit E-zine blikken we alvast vooruit op een aantal thema’s die tijdens het iBestuur Congres 2024 aan de orde komen. Zo leest u in dit magazine over de transparante afweging van publieke waarden bij inzet van technologie en de rol van de mens bij cyberveiligheid. Het programma van het congres vult zich ondertussen gestaag en is te vinden op de congreswebsite.

Klik HIER om het E-zine te openen

In dit E-zine:

  • We spreken met Maarten van Zaane (CJIB) en Wouter Welling (Digicampus) over publieke waarden in digitalisering. Ze wijzen op de vele visies die de afgelopen jaren verschenen over digitalisering bij de overheid. Het borgen van publieke waarden speelt daar een steeds belangrijkere rol in. Welling: “Aan visies geen gebrek. De grote vraag is nu: hoe vertalen we al deze inzichten en uitgangspunten naar de praktijk van beleid en uitvoering?”
  • De noordelijke provincies ontwikkelden een technologie waarmee met kunstmatige intelligentie op beeldmateriaal vanuit de lucht natuurgebieden gemonitord kunnen worden. De technologie is nu klaar voor landelijk gebruik. Hoe zorgen we ervoor dat regionale initiatieven breder ingezet gaan worden? “Laten we de handen ineenslaan en interprovinciaal gaan samenwerken,” zegt Babette Bakker, coördinator van de Dutch Societal Innovation Hub.
  • De partners van het iBestuur Congres 2024 laten hun licht schijnen over de samenwerking tussen markt en overheid. De rode draad in hun betogen: overheid en markt zouden veel meer een open dialoog moeten voeren over de kansen en risico’s van IT. Dan kan de overheid digitalisering succesvoller inzetten voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.
  • Wat is de rol van de mens als het gaat om cyberveiligheid? De mens wordt, met al z’n onvermijdelijke fouten, dikwijls aangewezen als de zwakke schakel in de cyberweerbaarheid van een organisatie. Moet je de mens weerbaarder maken of een zelfsturend systeem aan de knoppen zetten? De meningen verschillen.

Klik HIER om het E-zine te openen

 

Op 11 september vindt het iBestuur Congres 2024 plaats in het NBC Congrescentrum Nieuwegein. De doelgroep bestaat uit bestuurders en beslissers, verantwoordelijk voor of betrokken bij i-overheid, vanuit alle departementen, gemeenten, provincies, waterschappen, AG’s, ZBO’s, uitvoeringsorganisaties, onderwijs en wetenschap, en bedrijfsleven.

Deelname aan iBestuur Congres 2024 is uitsluitend op uitnodiging. Heeft u interesse in deelname en herkent u zich in de doelgroep? Laat het ons weten door het interesseformulier in te vullen.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren