Markt en overheid
Nieuws

IT-brancheorganisatie optimistisch over regeerakkoord

Emily Glastra is voorzitter van NL Digital

Brancheorganisatie NLdigital is na een eerste analyse optimistisch over de plannen in het nieuwe regeerakkoord van de coalitie bestaande uit de PVV, BBB, VVD en NSC. Dit meldt de organisatie op haar officiële website.

Volgens NLdigital zet het kabinet belangrijke stappen op het gebied van digitalisering. “De aandacht voor technologische innovatie blijft groot. Deze partijen hebben prioriteiten gesteld op het gebied van digitale vaardigheden, cybersecurity en investeringen in onderzoek, om Nederland toekomstbestendig te maken.” De IT-branche merkt op dat digitalisering overal wordt genoemd als oplossing om de arbeidsproductiviteit te verhogen.

Actieplan digitale banen

Een ander positief punt is volgens NLdigital dat het actieplan voor groene en digitale banen van het vorige kabinet wordt voortgezet. “Dit is zeer positief, omdat het onderstreept dat het kabinet prioriteit geeft aan het aanpakken van de krapte op de ICT-arbeidsmarkt. Cruciaal hierbij is dat in het regeerakkoord staat dat publiek-private samenwerkingen voor de ICT-arbeidsmarkt opgeschaald zullen worden.”

Versoberingen voor expats

NLdigital waarschuwt echter voor mogelijke versoberingen van de huidige expatregeling. Hoewel de organisatie opgelucht is dat de regeling niet wordt afgeschaft, was die vrees er eerder wel. Ook het feit dat het kabinet inzet op een sterk ondernemingsklimaat krijgt bijval van de organisatie. De organisatie prijst de aandacht voor het verminderen van regeldruk, het creëren van stabiliteit en de terugdraaiing van enkele fiscale maatregelen, zoals de verlaging van de mkb-winstvrijstelling, de afschaffing van de inkoop van eigen aandelen en de vermindering van de renteaftrekbeperking.

Digitaliseringsstrategie

NLdigital ondersteunt de belofte van het kabinet om meer te investeren in innovatie en steunt de ambitie, maar plaatst kanttekeningen bij de uitvoering. Het doel uit het regeerakkoord om met een digitaliseringsstrategie de digitale basisinfrastructuur te versterken en de informatiehuishouding te verbeteren, wordt door de organisatie positief ontvangen. “Dit onderstreept hoe belangrijk digitalisering binnen de overheid is, maar toont ook aan dat er nog veel vooruitgang te boeken valt. Als digitale sector nemen we graag het voortouw om samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken naar de beste oplossingen te zoeken.”

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren