zoeken binnen de website

Edo PlantingaEdo Plantinga is één van de initiatiefnemers van het overheidsbrede kennisnetwerk Gebruiker Centraal, voor een gebruiksvriendelijke overheid. Daarbij vormt hij de link naar Code for NL, een netwerk van open source developers en designers die samenwerken aan de digitale overheid. Edo is freelance projectleider en product owner voor de overheid.

“Binnen de overheid is het niet meer dan logisch dat we goed samenwerken en altijd de wensen en belangen van de burger dienen. In theorie dan, hè. Ik blog omdat er veel kansen zijn om digitale dienstverlening te verbeteren. Door continue gebruikers te betrekken. En door slim kennis te delen en samen te werken. Het is logisch om dat op basis van open source software te doen. Af en toe is daarbij een duwtje in de goede richting nodig om goede intenties om te zetten in daden. iBestuur biedt daarvoor een gewaardeerd platform.”

Alle blogs van Edo Plantinga

'Appathon’ was democratie in actie

door: Edo Plantinga, 24 april 2020

Het idee achter de ‘appathon’ is een schoolvoorbeeld van een open democratisch proces dat absoluut navolging verdient.

lees meer

Voorspel de toekomst met Mass Prototyping

door: Edo Plantinga, 31 oktober 2018

Door vroegtijdig met een diverse groep mensen te bedenken hoe diensten en services straks gaan werken, ontstaat een scherper beeld van waar we het nu precies over hebben.

lees meer

Gebruiker Centraal: Natuurlijk #Hoedan?

door: Edo Plantinga, 15 februari 2018

Een gebruiksvriendelijke overheid gaat verder dan het centraal stellen van de burger of van buiten naar binnen werken. Het vereist óók een cultuuromslag en kennisopbouw.

lees meer

Samenwerken doorbreekt vendor lock-in!

door: Edo Plantinga, 12 december 2017

Een groot deel van de overheid zit vast in een vendor lock–in van gesloten software. Onnodig, want een oplossing is er. Open source software en de bereidheid om samen te werken.

lees meer