Alle blogs van Evert-Jan Mulder

Geachte informateur,

door: Evert-Jan Mulder, 15 mei 2017

De noodzaak tot vernieuwing in bijna alle sectoren en processen van de overheid vraagt om een brede strategie voor digitale innovatie. Zeven contrapunten kunnen daarbij helpen.

lees meer

- - - - -

Rutte 3 en digitale innovatie?

door: Evert-Jan Mulder, 23 maart 2017

Nederland zakt steeds meer op de internationale e-ranglijst. Hoog tijd dus voor Rutte 3 om echt werk te gaan maken van die digitale innovatie.

lees meer

- - - - -

Smart City: doen de Belgen het beter?

door: Evert-Jan Mulder, 2 maart 2017

Welke speelruimte heeft de lokale bestuurder om nu al te investeren in smart city? Bij onze zuiderburen is een mooi voorbeeld te vinden.

lees meer

- - - - -

Stuwen en verankeren

door: Evert-Jan Mulder, 16 februari 2017

Nu Nederland toch steeds meer bestuurd wordt via akkoorden, waarom dan ook niet een akkoord over de ethische kant van digitalisering?

lees meer

- - - - -

De digitale angst regeert

door: Evert-Jan Mulder, 9 februari 2017

Nieuwe vraagstukken ga je niet te lijf met de logica van gisteren. Maar gezien de houding van overheid en politiek moeten we het nog even met die logica doen.

lees meer

- - - - -

Pas op voor parallelle universa

door: Evert-Jan Mulder, 1 februari 2017

De wereld van de Smart Cities komt in feite náást de wereld van de digitale overheid te staan. Maar dat moeten geen parallelle universa worden.

lees meer

- - - - -

Van digitale overheid naar slimme overheid?

door: Evert-Jan Mulder, 1 april 2015

De ontwikkeling van Smart Cities – met informatietechnologie maatschappelijke en economische uitdagingen te lijf gaan – is de voorbode van een bredere ontwikkeling: Smart Government.

lees meer

- - - - -

Elias en de ICT-taboes

door: Evert-Jan Mulder, 22 oktober 2014

Niet zozeer in de op de bestuurlijke praktijk gerichte aanbevelingen schuilt de waarde van het rapport maar in het doorbreken van een drietal taboes.

lees meer

- - - - -

Commissie Elias en de verborgen schat

door: Evert-Jan Mulder, 22 mei 2014

Een waarschuwing voor een te sterke focus op risicobeheersing kan geen kwaad. Straks zijn we alleen nog bezig met gateway reviews, business cases en dashboard-rapportages.

lees meer

- - - - -

Stem wijs

door: Evert-Jan Mulder, 12 maart 2014

De digitale overheid misstaat niet op de gemeentelijke politieke agenda. Blijkbaar begrijpen lokale politici dat niet, willen ze het niet begrijpen, of wordt het hen niet goed genoeg uitgelegd.

lees meer

- - - - -

Out-of-the box toeslaan bij Toeslagen

door: Evert-Jan Mulder, 6 februari 2014

Eric Wiebes gaat de chaos bij Toeslagen bedwingen. Daarna wachten hem nieuwe uitdagingen; er zijn voldoende overheidsprocessen toe aan een frisse aanpak.

lees meer

- - - - -

Geachte mevrouw Van Engelshoven

door: Evert-Jan Mulder, 17 december 2013

Als wethouder van de gemeente Den Haag wil ik u even voorstellen aan Tummers, onze nieuwe hond. Een lief en levendig beest, maar daarover straks meer.

lees meer