zoeken binnen de website

Alle blogs van Ingrid Hoogstrate

Bikkelen

door: Ingrid Hoogstrate, 7 februari 2018

Gemeenten willen hun dienstverlening en bedrijfsvoering naar een hoger plan tillen. Dat is mooi, maar wat betekent dat in de praktijk en hoe zorg je eigenlijk dat het ook beklijft?

lees meer

Gemeenten zetten de volgende stap

door: Ingrid Hoogstrate, 19 december 2017

Twee jaar geleden ging het programma Digitale Agenda 2020 van start. Een van de constateringen halverwege de rit is dat investeren in een netwerk van gemeenten loont.

lees meer

Een nieuwe naam!

door: Ingrid Hoogstrate, 14 november 2017

KING krijgt een nieuwe naam: VNG Realisatie. Niet alleen de naam wordt anders. Er komt ook een nieuwe directeur en de komende tijd veranderen ook aanpak en werkwijze mee.

lees meer

Radicaal

door: Ingrid Hoogstrate, 18 oktober 2017

De collectieve Plus-1 gemeente is er voor inwoners en ondernemers, voor de mens in de informatiesamenleving. Dat is wel iets dat we te allen tijde in het oog moeten blijven houden.

lees meer

Plus 1-overheid?

door: Ingrid Hoogstrate, 4 september 2017

Gemeenten werken gezamenlijk aan de Plus 1-gemeente, een virtuele gemeente die wordt opgebouwd rondom thema’s. Wat als dat nu doorgroeit naar een Plus 1-overheid?

lees meer

Praktisch beginnen

door: Ingrid Hoogstrate, 5 juli 2017

Er komt veel op gemeenten af en de oude aanpak van prioriteren om alles behapbaar te maken, werkt niet meer afdoende. Gemeenten zullen anders moeten leren kijken en denken.

lees meer

Gebruik de kracht van de gemeenten!

door: Ingrid Hoogstrate, 21 juni 2017

Het enige dat het rijk hoeft te doen, is vragen waar de uitvoering behoefte aan heeft. Wat zijn gemeenschappelijke vraagstukken waar de rijksoverheid kan helpen?

lees meer