zoeken binnen de website

Linda KoolLinda Kool is senior onderzoeker aan het Rathenau Instituut. Zij richt zich daarbij met name op maatschappelijke en politieke vraagstukken rondom digitalisering en ICT, big data, kunstmatige intelligentie, robotica of blockchain. Daarbij kan het gaan om vraagstukken als het waarborgen van privacy, autonomie of gelijke behandeling.

“Digitalisering verandert onze maatschappij in hoog tempo. Digitalisering leidt ook tot een andere manier van zakendoen, tot ander contact, tot andere verhoudingen of tot een andere manier van zorg of diensten leveren. Dat roept vragen op. Bijvoorbeeld bij de inzet van robots in de zorg. Een ander voorbeeld is de inzet van kunstmatige intelligentie in de rechtspraak. Bij ons onderzoek belichten we vaak aspecten van digitalisering die tot dan toe minder aandacht hebben gekregen in het publieke en politieke debat. Dat beoog ik ook met mijn blogs voor iBestuur.”

Alle blogs van Linda Kool

Verantwoorde digitale samenleving

door: Linda Kool, 13 december 2017

Er ligt een belangrijke uitdaging als het gaat om de kansen van digitalisering optimaal te benutten en tegelijkertijd publieke waarden te borgen. Dat vraagt om een brede maatschappelijke visie.

lees meer

Glurende reclamezuilen

door: Linda Kool, 13 september 2017

Glurende reclamezuilen: zij hebben niet alleen ons in beeld, maar sinds kort wij ook hen. Het Internet of Things zorgt ervoor dat het niet blijft bij reclamezuilen. Tijd voor een nieuw ijkpunt?

lees meer