zoeken binnen de website

Sandra van HeukelomSandra van Heukelom-Verhage, partner bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en geeft daar leiding aan het team Digitale Transformatie.

“Bestuurlijk Nederland is volop aan het digitaliseren en pionieren met nieuwe technologieën, zoals blockchain, smart contracts, artifciële intelligentie, big data en Internet of Things. iBestuur vormt een venster op de wereld van deze nieuwe ontwikkelingen door professionals hun visie erop te laten beschrijven. Ik ben blij dat ik daar met mijn blogs een bescheiden bijdragen aan mag leveren en bestuurlijk Nederland de juridische implicaties van deze nieuwe technologieën kan schetsen.”

Alle blogs van Sandra van Heukelom-Verhage

Ongevraagd advies over digitalisering

door: Sandra van Heukelom-Verhage, 9 oktober 2018

Het recente advies van de Afdeling advisering van de Raad van State past in een tendens waarin kritisch naar de juridische implicaties van digitalisering wordt gekeken.

lees meer

Verfijnde uitspraak

door: Sandra van Heukelom-Verhage, 31 juli 2018

Hoe moet de overheid omgaan met geautomatiseerde besluitvormingsprogramma’s in relatie tot burgers? De hoogste algemene bestuursrechter is er vrij duidelijk over.

lees meer

Smart contracts in het bestuursrecht

Wat eist de bestuursrechter eigenlijk van smart contracts?

door: Sandra van Heukelom-Verhage, 13 februari 2018

Wat eist de bestuursrechter met betrekking tot smart contracts? In ieder geval dat gemaakte keuzes, gegevens en aannames volledig, tijdig én op ‘passende wijze’ openbaar worden gemaakt.

lees meer

Self-Sovereign Consent

door: Sandra van Heukelom-Verhage, 4 december 2017

Een van de trendy begrippen is Self-Sovereign Identity, oftewel burgers die zelf regie voeren op de verstrekking van gegevens aan derden. Hoe past Self-Sovereign Consent in die ontwikkeling?

lees meer

Blockchain en smart contracts

door: Sandra van Heukelom-Verhage, 16 november 2017

De term blockchain kennen we inmiddels. Dat geldt waarschijnlijk niet of minder voor smart contracts. Wat zijn de juridische vragen die bij de toepassing van smart contracts spelen?

lees meer