zoeken binnen de website

Wouter WellingWouter Welling is coördinerend beleidsmedewerker digitale overheid bij de directie Informatiesamenleving en Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij blogt op persoonlijke titel.

“Ik blog voor iBestuur omdat ik geloof dat ambtenaren steeds meer moeten optreden als ambassadeur van de vraagstukken waar ze zich mee bezighouden. De digitalisering van onze maatschappij vraagt om ambtenaren die open de discussie durven aangaan. Digitalisering is namelijk niet een waardenvrije trein die we zomaar door kunnen laten denderen.

Alle blogs van Wouter Welling

Vlees op de botten

door: Wouter Welling, 14 maart 2018

Komt echte innovatie in de IT-services van de overheid voort uit schaarste? Hebben we voor de digitale transformatie bij de Rijksoverheid misschien te veel vet op de botten?

lees meer

Zo moeilijk is het niet

door: Wouter Welling, 15 november 2017

Maarten Schurink deed recent een voorstel om in kleine stapjes via mijnoverheid.nl een grote sprong te maken met de digitale overheid. Waarom is zijn visie eigenlijk nog niet werkelijkheid?

lees meer

Permanent bèta

door: Wouter Welling, 11 oktober 2017

De term permanent bèta is al tien jaar hot. Ook de overheid wil permanent bèta zijn. Iteratief werken. De vraag is of de overheid dit kan en of het ‘systeem overheid’ dit wel écht wil.

lees meer