zoeken binnen de website

11 maart: De nieuwe ‘data-beleidscyclus’

door: Redactie iBestuur | 10 februari 2021

De klassieke beleidscyclus moet volgens Jan van Ginkel en Paul Strijp op de schroothoop. Is de datacyclus een goed alternatief? In een speciale Design Sprint is op 18 februari met experts een aanzet gemaakt voor een nieuw model. U kunt op 11 maart van 12:00 – 13:00 uur online bij de presentatie aanwezig zijn. Wel even aanmelden.

Beeld: Shutterstock

KLIK HIER om u aan te melden

Binnen de overheid is de beleidscyclus (“welke ambtenaar is er niet mee groot geworden?”) een bekend fenomeen. In hoeverre biedt deze nog voldoende houvast in een maatschappij waar data een steeds grotere rol spelen? Moeten we niet toe naar een andere cyclus en zo ja, wat is dan dat alternatief? Op iBestuur Online zijn hierover ondertussen diverse artikelen verschenen.

Tijdens een intensieve Design Sprint onder leiding van Flatland is een eerste versie gemaakt van een mogelijke nieuwe ‘data-beleidscyclus’.

Vanuit de studio in Nieuw Vennep presenteert Jan van Ginkel op 11 maart het resultaat van dit denk- en doewerk. Vervolgens bespreekt een aantal deskundigen onder leiding van Marcel Bril de opbrengsten en tekortkomingen van het alternatieve model.

Datum: 11 maart 2021
Tijd: 12:00 – 13:00 uur
Plaats: Thuis achter eigen device

Deelnemers aan het debat zijn onder anderen:
- Jaap-Willem Sjoukema, product owner bij het Kadaster. Hij werkt aan een proefschrift over Effective governance for Spatial Data Infrastructures
- Frans Feldberg, hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij onderzoekt hoe organisaties waarde kunnen creëren uit (big) data, analytics en kunstmatige intelligentie
- Agnes Dinkelman, social engineer die niet bang is om weerbarstige, maatschappelijke issues aan te pakken
- Jan van Ginkel, Concerndirecteur/Loco-provinciesecretaris at Provincie Zuid-Holland

Wilt u online aanwezig zijn bij de presentatie van de nieuwe ‘data-beleidscyclus’?
KLIK HIER om u aan te melden

U ontvangt dan donderdag 11 maart tussen 9:00 en 10:00 uur de link naar de live-uitzending.

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.