zoeken binnen de website

15 april: iBestuur Thuisdebat: 'De klassieke manier van aanbesteden is niet meer van deze tijd'

door: Redactie iBestuur | 8 maart 2021

Voldoen de samenwerkingsmodellen zoals we die gewend zijn bij aanbestedingen nog wel? We praten erover met Lourens Visser, CIO Rijk, Mariëlle van der Zanden, CIO gemeente Utrecht, en Stefan van Oirschot, chief digital advisor Red Hat.

Aanbesteden kan een beetje agile

Op donderdag 15 april organiseren we samen met Red Hat een iBestuur Thuisdebat.
We gaan het hebben over vragen als: kan de overheid alleen écht innoveren als er veel meer ingezet wordt op open-softwareonwikkeling? Is open code het ei van Columbus? Voldoen de samenwerkingsmodellen zoals we die gewend zijn bij aanbestedingen nog wel?

BEKIJK HIER het verslag en de video van het Thuisdebat

Het Thuisdebat wordt gevoerd aan de hand van drie stellingen. Daar hebben we zelf ideeën over. Maar we horen ook graag weer van u wat u besproken wilt zien. Laat ons vooral weten wat u bezighoudt! Mail naar redactie@ibestuur.nl

Aanmelden voor Thuisdebat

Onder leiding van Wouter Welling, policy officer bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gaan we in gesprek met:
Lourens Visser
Lourens VisserLourens Visser is CIO Rijk

Mariëlle van der Zanden © gemeente Utrecht
Mariëlle van der Zanden is CIO bij de gemeente Utrecht

Stefan van Oirschot
Stefan van Oirschot is chief digital advisor Red Hat

Datum: 15 april
Tijd: 10:30 – 11:15 uur
Plaats: online, eigen device

Dit Thuisdebat wordt mede mogelijk gemaakt door onze partner Red Hat

tags: , , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.