zoeken binnen de website

16 juni: Congres Security & Overheid 2022

door: Redactie iBestuur | 13 maart 2022

Tijdens het Congres Security & Overheid bespreken deskundigen en beslissers uit de overheid de uitdagingen op het gebied van digitale weerbaarheid, met telkens twee uitgangspunten: welke kansen zijn er en welke risico’s moeten we mitigeren om die kansen op een verantwoorde manier te benutten? Waar ligt de balans tussen innovatie en veiligheid?


iBestuur organiseert samen met AGConnect voor beslissers en beleidsmakers op gebied van digitalisering bij de overheid het congres Security en Overheid. Ook voor politici, personen werkzaam bij kennisinstituten is deze dag interessant. Deelname is gratis.

Meer informatie en inschrijven

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Governance en organisatie: hoe kunnen overheidsinstellingen meer informatie delen en beter samenwerken?
  • Ecosystemen: hoe krijgen we overzicht en inzicht in ketens, netwerken en platformen?
  • Architectuur: hoe kan architectuur bijdragen aan een hoger niveau van security? Biedt zero trust bijvoorbeeld aanknopingspunten?
  • De mens: hoe bevorderen we het kennisniveau en de innovatiekracht binnen de overheid? Welke consequenties heeft de schaarste aan security-talent op de arbeidsmarkt?


Beeld: Rijksoverheid
Een van onze gasten is Aart Jochem, Chief Information Security Officer (CISO) Rijk bij de directie CIO Rijk van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

tags: , , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.