zoeken binnen de website

17 mei Live Event 'Digitale Infrastructuur en data-economie'

door: Redactie iBestuur | 11 mei 2022

Digitale soevereiniteit, data-economie & innovatie, Europees beleid, datacenters & energietransitie en digitale weerbaarheid. Al deze thema’s komen op tafel tijdens een live event in Nieuwspoort Den Haag. Met onder andere Michiel Boots (DG Economie en Digitalisering i.o. van het ministerie van EZK en Siim Sikkut, voormalig CIO bij de Estlandse overheid). U kunt er bij zijn.

Op 17 mei vind het live event plaats in Nieuwspoort

Ambities op het gebied van data-economie heeft Nederland volop. Dit vraagt om een versterking van de digitale infrastructuur. Op 17 mei ontmoeten medewerkers van de Europese Commissie, politieke partijen, ministeries, provincies, gemeenten, telecombedrijven, datacenters en Techbedrijven elkaar in Nieuwspoort tijdens het iBestuur Event ‘Digitale infrastructuur en data-economie’.

Nederland heeft een heldere visie op de digitale infrastructuur nodig. Om de Europese én Nederlandse ambities op het gebied van de data-economie mogelijk te maken is structurele aandacht nodig voor de infrastructuur die het allemaal mogelijk moet maken. Ambities genoeg, maar op tal van plaatsen in Nederland staat de noodzakelijke versterking van de digitale infrastructuur onder druk.

Moet de digitale infrastructuur met het oog op de gewenste digitale soevereiniteit een nutsvoorziening worden, zoals wel wordt bepleit? We horen juist dat de Rijksoverheid geen verantwoordelijkheid wil nemen voor een landelijke dekking van glasvezel in Nederland. En gemeenten en provincies ‘knokken’ met datacenters en techbedrijven over de regels voor vestiging van nieuwe voorzieningen en noodzakelijke energietransities .

Lezers van iBestuur die beroepsmatig met dit onderwerp te maken hebben, zijn die dag welkom in Nieuwspoort om te luisteren, mee te praten en kennis te delen – zonder kosten.

KLIK HIER om het programma te bekijken

Wilt u erbij zijn? Meld u dan vandaag nog aan via events@events.ibestuur.nl onder vermelding van: ‘Ik heb interesse in deelname aan het event op 17 mei’. Vermeld hierbij uw naam, organisatie en functie.

Na aanmelding zal de redactie u snel laten weten of uw aanmelding wordt omgezet in een uitnodiging!

tags: , , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.