17 mei Live Event ‘Digitale Infrastructuur en data-economie’

Datum/tijdstip: 19 mei 2022 10:00

Locatie: Den Haag

Type: Event

Georganiseerd door: iBestuur

Ambities op het gebied van data-economie heeft Nederland volop. Dit vraagt om een versterking van de digitale infrastructuur. Op 17 mei ontmoeten medewerkers van de Europese Commissie, politieke partijen, ministeries, provincies, gemeenten, telecombedrijven, datacenters en Techbedrijven elkaar in Nieuwspoort tijdens het iBestuur Event ‘Digitale infrastructuur en data-economie’.

Nederland heeft een heldere visie op de digitale infrastructuur nodig. Om de Europese én Nederlandse ambities op het gebied van de data-economie mogelijk te maken is structurele aandacht nodig voor de infrastructuur die het allemaal mogelijk moet maken. Ambities genoeg, maar op tal van plaatsen in Nederland staat de noodzakelijke versterking van de digitale infrastructuur onder druk.

Moet de digitale infrastructuur met het oog op de gewenste digitale soevereiniteit een nutsvoorziening worden, zoals wel wordt bepleit? We horen juist dat de Rijksoverheid geen verantwoordelijkheid wil nemen voor een landelijke dekking van glasvezel in Nederland. En gemeenten en provincies ‘knokken’ met datacenters en techbedrijven over de regels voor vestiging van nieuwe voorzieningen en noodzakelijke energietransities .

Sprekers

Sprekers zijn onder andere:

  • Lorena Boix Alonso, Director for Digital Society, Trust & Cybersecurity, Europese Commissie
  • Jaap-Henk Hoepman, Hoogleraar/universitair hoofddocent, Karlstad/Nijmegen
  • Michiel van der Veen, Directeur Innovatie en Ontwikkeling, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens | Ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties
  • Ilyaz Nasrullah, Digitaal strateeg en columnist Trouw

Special Nieuwsbrief

Naar aanleiding van het event brachten we een Special Nieuwsbrief uit met korte verslagen van de keynotes en break-out sessies.

Klik HIER om de Special Nieuwsbrief te openen