23 maart: Keukentafelsessie #7 ‘De andere kant van de Woo’

Datum/tijdstip: 23 maart 2023 15:00

Locatie: Online

Type: Keukentafelsessie

Regeringscommissaris Arre Zuurmond gaat 23 maart in gesprek over de Wet open overheid.

Wanneer: 23 maart 2023, 15:00-17:30 uur
Waar: live opname Bibliotheek ‘De tweede verdieping’ in Nieuwegein
Kijken en interactief meedoen: online
Organisatie: iBestuur en Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI)

Meld u vast aan!

Op donderdag 23 maart vindt de 7e Keukentafelsessie met regeringscommissaris Informatiehuishouding, Arre Zuurmond, plaats. We gaan het hebben over de Wet open overheid (Woo). We zijn – terecht – actief bezig met actieve openbaarmaking. Maar blijven we met alle nieuwe regels en beleidsstukken niet te veel in ons eigen overheidsdenken hangen? Is openbaarheid van beleids- en bestuursbeslissingen überhaupt voldoende?

De gebruiker centraal

Deze Keukentafelsessie met de regeringscommissaris Informatiehuishouding past binnen de Thematiendaagse ‘De gebruiker centraal’ die van 20 tot en met 31 maart wordt georganiseerd door het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA).

We zijn momenteel druk bezig om de tafelgasten uit te nodigen. Houd u de komende tijd daarom vooral de website in de gaten!

Actief deelnemen

Tijdens deze sessie kunt u actief aan het gesprek deelnemen. Hoe? Bij uw aanmelding kunt u aangeven wat er volgens u aan bod moeten komen. Arre Zuurmond maakt een keuze uit de suggesties en neemt die mee aan tafel. En tijdens de sessie kunt u meepraten: onze moderatoren leggen via de chat vragen voor en brengen uw commentaar in het tafelgesprek. Ook maken we gebruik van de Mentimeter. De regeringscommissaris formuleert een aantal discussiepunten waarop u kunt reageren. U kunt dan via de chat meepraten over oplossingen.

Ideeën en aanmelden

Wat moet de regeringscommissaris volgens u beslist naar de keukentafel meenemen over dit thema? Vul uw vraag, thema, idee in op het aanmeldformulier en Arre Zuurmond zal de meeste prikkelende onderwerpen in de uitzending aan zijn gasten voorleggen.