25 mei: Talkshow ‘Energietransitie + Digitale transitie = Energiesysteem 2050’

Datum/tijdstip: 25 mei 2023 15:00

Locatie: Online

Type: Talkshow

Georganiseerd door: iBestuur

Op donderdag 25 mei organiseert de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) samen met iBestuur een talkshow. Het onderwerp aan de gesprekstafel: Energietransitie + Digitale transitie = Energiesysteem 2050.

 

Verschillende partijen werken aan de transitie van het energiesysteem op weg naar een klimaatneutrale samenleving in 2050. De energietransitie gaat hand in hand met de digitale transitie; we spreken daarom wel van de twin transition. Digitalisering levert immers een onmisbare bijdrage aan het versnellen van de energietransitie. Maar het brengt ook risico’s met zich mee, vooral op het gebied van cybersecurity. Daarom is het zaak dat de infrastructuur en de apparatuur in en rond het energiesysteem robuust en integer zijn.

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur werkt aan een veilig verbonden Nederland. Samen met andere partijen denkt RDI na over het energiesysteem van 2050. Waar liggen de kansen, waar de belemmeringen?

Gastvrouw Angeline van Dijk, inspecteur-generaal RDI, gaat samen met debatleider Elisabeth van den Hoogen in gesprek met relevante gasten.

  • Michel Heijdra, waarnemend directeur-generaal Klimaat en Energie ministerie van Economische Zaken en Klimaat
  • Hans de Vries, directeur Nationaal Cyber Security Center
  • Harold Veldkamp, directeur digitalisering bij Topsector Energie

 U kunt de talkshow live online meekijken. Wel even aanmelden.