eerder verschenen nummers

zoeken binnen de website

iBestuur Magazine 24

 • Voorbeeldplan breedband buitengebied

  door: Chris Verhoef

  Prof. Chris Verhoef

  De overheid laat breedband in het buitengebied te veel op zijn beloop. Wat nodig is, is een voorbeeldplan voor gemeenten waarmee ze aan de slag kunnen. Nu hangt het te veel af van het toeval en van burgerinitiatieven. De kans op succes is daardoor niet gegarandeerd, zo becijferde de Universiteit van Groningen (RUG), die succes- en faalfactoren bij breedbandinitiatieven in kaart heeft gebracht.

 • Geld, wetten en cowboys

  door: Peter van Schelven

  Peter van Schelven

  Gerrit van der Burg, de hoogste baas van het OM, noemde cybercrime de fietsendiefstal van de toekomst. Zijn grote zorgen zijn terecht. ICT-systemen van mensen, bedrijven en organisaties zijn inmiddels op grote schaal doelwit van internetgerelateerde misdaad.

 • Slechte film?

  door: Marijke van Hees

  Marijke van Hees

  De nationale filmweek is weer achter de rug, de Gouden Kalveren zijn uitgedeeld. Ongelofelijk welke creativiteit de filmindustrie heeft en wat worden er prachtige films gemaakt. Zowel fictie als non-fictie; fantasie en realiteit zijn vaak niet meer te onderscheiden. Het was in dezelfde week dat de minister van Defensie aftrad; zij nam de politieke verantwoordelijkheid voor fouten met dodelijke afloop. De leden van de Tweede Kamer maakten zich druk en er werd heftig gedebatteerd.

 • Uitgekleed bij de dokter?

  door: Sophie in't Veld

  Sophie in 't Veld

  De meeste mensen houden hun medische gegevens voor zichzelf. Zo zullen mensen niet snel delen dat ze aambeienzalf gebruiken en willen ze niet dat hun werkgevers weet krijgen van hun psychische klachten. Maar voor de reuzen van de farmaceutische industrie zijn uw medische gegevens goud waard.