zoeken binnen de website

Beste protestslogan 2021

door: Redactie iBestuur | 28 februari 2022

Digitaal activisme, online protest, desinformatie; het is een grote rol gaan spelen in de samenleving. En heeft daarmee invloed op de democratie. Tegenover die relatief nieuwe tools moeten we inzichten en middelen bedenken om de democratie te beschermen. Met de Verkiezing van de beste Protestslogan wil Rudy van Belkom een discussie stimuleren over onze democratie.

Tegenover die relatief nieuwe tools moeten we inzichten en middelen bedenken om de democratie te beschermen. Want passen wet- en regelgeving nog wel bij de wereld van nu? Online protest houdt zich bijvoorbeeld niet aan gemeentegrenzen. Een bekend voorbeeld dat voor brede discussie zorgde was het online gebiedsverbod van de Utrechtse burgemeester eind vorig jaar.

In de editie van iBestuur magazine die in de eerste week van april op uw mat ligt vertelt toekomstonderzoeker Rudy van Belkom hierover. Hij ziet digitale vormen van activisme niet alleen als negatief, ze bieden ook kansen voor de digitale democratie. Ook de VNG houdt zich hiermee bezig; onlangs is Agenda Digitale Grondrechten en Ethiek 2022-2026 gepubliceerd. Ook daar leest u meer over in het magazine.

Wat vindt u de beste protestslogan? Breng nu uw stem uit.

Om u vast op te warmen kunt u stemmen op de beste protestslogan van het afgelopen jaar. Met de Verkiezing van de beste Protestslogan wil van Belkom een discussie stimuleren over onze democratie. Want wat u ook van deze protesten vindt, ze vormen een duidelijk signaal. “Elk vreedzaam protest is een uiting van democratie, en die staat zichtbaar ter discussie”, aldus Van Belkom. Stemmen kan nog tot en met 8 maart.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.