zoeken binnen de website

Nieuwe app van MijnOverheid: MijnGegevens

door: Redactie iBestuur | 31 maart 2022

Het ministerie van BZK heeft de MijnGegevens-app geïntroduceerd. De app biedt gebruikers de mogelijkheid om persoonlijke gegevens, die de overheid heeft geregistreerd, snel in te zien. Bijvoorbeeld inkomensgegevens of wanneer de volgende APK is. En belangrijke data, zoals de verloopdatum van een paspoort of rijbewijs, kunnen direct aan de agenda toegevoegd worden.

Via de pincode van de DigiD-app kan er ingelogd worden in de MijnGegevens-app | Beeld: Shutterstock

Met de nieuwe MijnGegevens app en de al bestaande Berichtenbox app zijn de belangrijkste functies van MijnOverheid nu ook via een app beschikbaar. Logius komt hiermee tegemoet aan de wens van veel gebruikers die het gebruik van een app boven een website verkiezen.

In de app zijn gegevens opgenomen op vijf thema’s
  • identiteit
  • financiën
  • wonen
  • vervoer
  • onderwijs

Als bepaalde gegevens niet blijken te kloppen, kunnen gebruikers via de app meteen te weten komen bij welke overheidsinstantie ze moeten aankloppen om een correctie aan te vragen. De app is enkel te gebruiken in combinatie met de DigiD-authenticatie-app. Die app moet op hetzelfde apparaat geïnstalleerd staan.

Via de pincode van de DigiD-app kan er ingelogd worden in de MijnGegevens-app. De MijnGegevens-app is voorlopig enkel beschikbaar voor Android- en iOS-toestellen.

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.