zoeken binnen de website

Queeny Rajkowski is 'Meest digibewust Kamerlid 2022'

door: Redactie iBestuur | 18 november 2022

VVD-Kamerlid Queeny Rajkowski is tijdens het ECP Jaarfestival uitgeroepen tot het ‘Meest Digibewuste Kamerlid 2022’. Juryvoorzitter Tineke Netelenbos roemde niet alleen haar inhoudelijke kennis, maar ook haar energie en het feit dat ze aandacht heeft voor zowel cyberveiligheid, als voor de kansen van innovatie.

Queeny Rajkowski bij de uitreiking van de award in Den Haag

Queeny Rajkowski heeft volgens de jury een duidelijke visie, waarbij ze zowel inzet op innovatie als op de daarvoor benodigde veiligheid. Daarbij is ze voor een groot publiek zichtbaar en benaderbaar. Ze laat zich geregeld uit over thema’s als nationaal toezicht op algoritmes, privacy, cyberveiligheid, innovatie en de positie van Nederland als digitaal knooppunt, waarvoor een goede digitale infrastructuur nodig is. Ze ziet verdergaande technologische ontwikkeling als oplossing voor maatschappelijke uitdagingen op bijvoorbeeld het gebied van zorg of krapte op de arbeidsmarkt en vindt dat de mens in te vormen beleid centraal dient te staan, zo wordt duidelijk uit haar publieke bijdragen.

Queeny Rajkowski zet zich in voor innovatie als op de daarvoor benodigde veiligheid.

Het is de tweede keer dat deze prijs is uitgereikt. Vorig jaar won Lisa van Ginneken (D66). Zij was dit jaar opnieuw genomineerd, nu met Renske Leijten (SP, voormalig voorzitter van de vaste Kamercommissie Digitale Zaken) en PvdA-Kamerlid Barbara Kathmann. ECP riep de titel Digibewust Kamerlid in het leven samen met de Digitale Binnenhof Academy.

De jury bestond dit jaar uit: Tineke Netelenbos (voorzitter ECP), Michiel Steltman (directeur DINL), Kirsten Verboom (secretaris Digitale Binnenhof Academie), Kees Verhoeven (Eigenaar Bureau Digitale Zaken), Auke Pals (Jong ECP), Arie Van Bellen (directeur ECP) en Arnoud van Gemeren (hoofdredacteur iBestuur).

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.