zoeken binnen de website

Rijk selecteert vijf partijen voor strategisch ICT-advies

door: Redactie iBestuur | 7 juni 2022

De Rijksoverheid heeft vijf partijen geselecteerd die de komende jaren de ministeries en uitvoeringsorganisaties gaan voorzien van strategisch ICT-advies. De interesse voor de aanbesteding was groot: het contract is goed voor €24 miljoen over vier jaar (met een maximum van €33 miljoen) en betreft de grote strategische IT-projecten binnen de overheid.

Beeld: Consultancy.nl

De nieuwste versie van de ICT-adviesmantel (‘Strategisch ICT Maatwerk Advies’) werd eind vorig jaar uitgeschreven als de opvolger van de raamovereenkomst ‘Strategische Adviesdiensten ICT 2016’. De volgende vijf partijen zijn geselecteerd: Atos, KPMG en de combinaties DiVetro-SeederDeBoer-1DigitalNL, PwC-Accenture-IDC Metri en VKA-Berenschot-McKinsey & Company. De raamovereenkomst is ingegaan per 1 juni 2022.

Zij mogen de komende vier jaar de 21 betrokken onderdelen van de overheid voorzien van advies op het gebied van ICT en informatievoorziening, waaronder governance en management, IT-strategie, architectuur, technologiekeuzes, sourcing, cybersecurity, data, kunstmatige intelligentie en e-government, maar ook leiderschapsontwikkeling, verandermanagement en cultuur.

De 21 betrokken onderdelen zijn alle ministeries en daaronder ressorterende organisatieonderdelen, de Politie, een aantal zelfstandige bestuursorganen (zoals het COA en de SVB) en hoge colleges van Staat (zoals de Algemene Rekenkamer, Eerste Kamer, Tweede Kamer, Nationale Ombudsman en Raad van State).

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.