zoeken binnen de website

Special 'Over de drempel'

door: Redactie iBestuur | 1 juli 2021

In de afgelopen maanden hebben we samen met het ministerie van BZK en Stichting Kafkabrigade onder de noemer ‘over de drempel’ verschillende invalshoeken van het kabinetsstandpunt ‘Open, tenzij’ verkend. Alle interviews, beschouwingen, debatten en gesprekken zijn nu gebundeld in de Special ‘Over de drempel’.

Beeld: Shutterstock

“Software die met publieke middelen is ontwikkeld, moet zoveel mogelijk aan de samenleving worden teruggegeven.” Dat was de kern van de nieuwe beleidslijn die staatssecretaris Knops op 17 april 2020 aan de Tweede Kamer stuurde. Het lijkt niet meer dan logisch. Toch is vrije en open source software nog geen vanzelfsprekendheid binnen de overheid. Dus ging we op zoek naar de achtergronden en opvattingen ten aanzien van open source en good practices bij organisaties die de beleidslijn in de praktijk te brengen.

Klik hier op de Special te bekijken

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.