partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Capgemini

Capgemini-logo

Trends in Veiligheid 2021

nieuws | 14 juli 2021

Quantum internet, cyber security, cyber crime, AI, informatie gestuurd werken en natuurlijk innoveren, allemaal thema’s die actueel zijn voor uw werk in het (publieke) veiligheidsdomein. Lees meer in ons nieuwste “Trends in Veiligheid 2021: adaptieve organisaties houden Nederland veilig”

Op het moment van schrijven van dit trendrapport is de strijd tegen COVID-19 nog in volle gang. Woorden schieten tekort om te beschrijven hoe blij we zijn met de inzet van eenieder in deze strijd, waaronder niet in de laatste plaats de medewerkers in het veiligheidsdomein. Want juist ook de organisaties in het veiligheidsdomein hebben moeten reageren op de nieuwe werkelijkheid, zowel wat die betekent voor de samenleving als ook wat die betekent voor de eigen organisatie en manieren van werken.

Een van de interessante aspecten in deze omwenteling is de rol van technologie. Technologie heeft nu, nog meer dan eerder, mensen samengebracht, is faciliterend geweest in samenwerking, in het delen van creativiteit en informatie. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat ontwikkelingen die al een tijdje langzaam gingen, opeens een versnelling kregen door de urgentie die gevoeld werd. Niet het vermijden van risico’s, maar de focus op het benutten van kansen staat daarbij centraal. Ook binnen het veiligheidsdomein was dit waarneembaar.

Quantum internet, cyber security, cyber crime, AI, informatie gestuurd werken en natuurlijk innoveren, allemaal thema’s die actueel zijn voor uw werk in het (publieke) veiligheidsdomein. Hoe kunnen we al deze ontwikkelingen succesvol inzetten voor de maatschappij zonder de ethische kant uit het oog te verliezen?
Lees meer in ons nieuwste ‘Trends in Veiligheid 2021: adaptieve organisaties houden Nederland veilig’

tags: , , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.