partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

30 maart: Webinar 'Hoe Hoeksche Waard een lerende gemeente werd met Motion Academy'

nieuws | 11 maart 2021

De opleidingseisen in de arbeidsmarkt veranderen. Een vakdiploma wordt vandaag anders gewaardeerd dan 10 jaar geleden en is vaak niet meer voldoende. Opgavegericht werken en kunnen meedraaien in een grotendeels digitale werkomgeving zijn nu de voornaamste vaardigheden waarover medewerkers en new hires moeten beschikken.

Blijven leren, daar gaat het om. Als werkgever kun je je personeel een leerplatform bieden waar zij hun vaardigheden kunnen blijven verbeteren. Want medewerkers die zich blijven ontwikkelen zijn niet alleen productiever, ze blijven ook langer bij de organisatie. Maar hoe maak je als werkgever de omslag naar een ‘lerende organisatie’? Wat is er nodig voor een vliegende start? Welke hobbels zijn er onderweg? En hoe omzeil je die?

Aanmelden voor het webinar

Op 30 maart presenteert Centric in samenwerking met partner Studytube een leerzaam webinar met als speciale gast: de gemeente Hoeksche Waard. Deze Zuid-Hollandse gemeente stimuleert graag de persoonlijke ontwikkeling van zijn medewerkers en gebruikt daarvoor het leerplatform Motion Academy. In dit webinar deelt Hoeksche Waard zijn ervaringen.

Presentator

Lester van der Bel
“Leren en jezelf blijven ontwikkelen is steeds belangrijker geworden. Wanneer je als organisatie dit niet of beperkt faciliteert, ben je per definitie onaantrekkelijk voor hoogopgeleide jongeren. Uit eigen ervaring kan ik dit ondersteunen. Met mijn sociaalwetenschappelijke achtergrond heb ik mijzelf in het diepe gegooid en ben ik de IT wereld ingegaan. Het door blijven leren omdat ik in een totaal nieuw vakgebied terecht kwam, was een vanzelfsprekendheid. Maar daar moet wel ook vanuit de organisatie aan worden bijgedragen. Dit faciliteren kun je tegenwoordig goed via online platforms doen. Motion Academy is daar een goed voorbeeld van. Ik kijk uit naar dit webinar om de twee verschillende invalshoeken te zien en horen hoe deze samen komen.”

Gasten

Farzad Henareh, Chief Commercial Officer bij Studytube:
“Nieuwe wetgeving, mondige burgers, digitalisering en decentralisatie zijn uitdagingen waar gemeenten vandaag de dag mee te maken hebben. Ambtenaren die de juiste kennis en kunde in huis hebben om in te spelen op de veranderende maatschappij zijn hard nodig. De vraag is dan hoe je als gemeente een leerklimaat creëert, waarbij je ambtenaren laagdrempelig toegang geeft tot de kennis die ze nu én in de toekomst nodig hebben. Dat is precies wat we tijdens dit webinar gaan bespreken.”

Marloes Eenhoorn, HR Hoekse Waard
“Learning & Development en Duurzame Inzetbaarheid is een hot topic. De meeste organisaties zijn er al in mindere of meerdere mate mee bezig. Het is een thema wat je op veel verschillende manieren kunt inzetten, passend bij jouw organisatie. Ik vind het leuk dat wij als gemeente Hoeksche Waard onze ervaring en eigen ontwikkeling hierin kunnen delen met andere gemeenten. Van ontwikkelvisie tot onze keuze en implementatie van de Academy.”

Meld je aan voor het webinar!

Wil jij ontdekken hoe ook jij een lerende organisatie wordt? Meld je dan aan via de groene button! Deelname is kosteloos. Bij aanmelding ontvang je vooraf de kijklink waarmee je het webinar op 30 maart om 11.00 uur live kunt volgen. Het webinar duurt circa 1 uur (inclusief Q&A). Aanmelden via deze link

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.