partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Beëindiging conflict Dimpact en Centric

nieuws | 30 september 2019

Dimpact en Centric zijn sinds 2016 verwikkeld in een juridisch conflict over de reikwijdte van afname van Burgerzakenmodules (BZM) door de leden van Dimpact. Na een reeks van gesprekken is besloten het conflict te beëindigen.

handdruk

Beeld: rawpixel / Pixabay

In een tijd waarin overheden voor grote digitaliseringsopgaven staan en alle beschikbare ICT-capaciteit nodig is om de gemeentelijke ambities te realiseren is samenwerking geboden. Klanten en leveranciers zoeken naar nieuwe omgangsvormen. Juridische procedures staan het zoeken naar die nieuwe vormen in de weg. Er is afgesproken dat Centric de lopende procedures staakt en dat Dimpact de afname van een burgerzakensysteem niet meer aan haar leden zal aanbieden. Daarnaast gaan de partijen op zoek naar concrete samenwerkingsmogelijkheden.

Beide partijen hebben onlangs het Groeipact Common Ground ondertekend. Om de visie van Common Ground te realiseren moeten gemeenten, ketenpartners en leveranciers samenwerken. Met het tekenen van het Groeipact door meerdere partijen is een belangrijke stap gezet richting een nieuwe, moderne en gezamenlijke informatievoorziening voor gemeenten.

Lees ook: Het is weer koek en ei tussen Dimpact en Centric

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.