partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric lanceert serious game voor securitybewustzijn

persberichten | 8 februari 2016

Bewustzijn is een van de belangrijkste securitythema’s van 2016. Centric introduceert daarom Hack@Scape, een serious game waarmee organisaties de security awareness van medewerkers vergroten.

Security-incidenten komen vaak voort uit menselijk handelen. Het bewustzijn van medewerkers is dan ook een doorslaggevende factor in een succesvol securitybeleid. Uit onderzoek blijkt echter dat twee derde van de organisaties niet zeker weet of zij voldoende investeren in het beveiligingsbewustzijn van medewerkers. De Hack@Scape is een nieuwe manier om dit bewustzijn te verhogen volgens het serious gaming-principe.

Serious gaming

Serious gaming is een vorm van educatie waarbij een onderwerp in een spel of puzzel behandeld wordt. Studies wijzen uit dat onderwijs in spelvorm een positief effect heeft op de resultaten. Met de serious game Hack@Scape overtuigen medewerkers zichzelf van de noodzaak van informatiebeveiliging en blijft de boodschap beter hangen.

Beveiligingslek

Tijdens de Hack@Scape worden maximaal vijf medewerkers achtergelaten in een afgesloten kantoorruimte. Ze gaan op zoek naar aanwijzingen over wat er zich in de ruimte heeft afgespeeld en hoe dat heeft plaatsgevonden. Het antwoord ligt in de kluis en de deelnemers hebben 45 minuten de tijd om de code te kraken. Al puzzelend komen diverse security-onderwerpen aan bod. Na afloop van de game volgt een nabespreking en behandelen de deelnemers samen met experts van Centric de belangrijkste do’s en don’ts ten aanzien van informatiebeveiliging rond de eigen werkplek. Alles bij elkaar duurt een Hack@Scape ongeveer twee uur. De game kan zowel bij Centric als op locatie worden georganiseerd.

“Memo’s en posters zijn niet meer voldoende”

Gerard Stroeve, security-expert bij Centric: “Klanten geven vaak aan dat zij moeite hebben om medewerkers bewust te maken ten aanzien van informatiebeveiliging. Memo’s versturen alleen is anno 2016 niet meer voldoende en ook de poster heeft maar een beperkt effect. Met de Hack@Scape is het weer mogelijk om de ‘gewone medewerker’ actief te betrekken bij informatiebeveiliging.”

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.