partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric omarmt Leveranciersmanifest Open Standaarden

persberichten | 27 november 2015

Op 19 november heeft Centric tijdens het ECP-congres het vernieuwde leveranciersmanifest Open Standaarden ondertekend. Het gebruik van open standaarden is een essentieel onderdeel van de Generieke Digitale Infrastructuur van de overheid.

Ondertekenaars van het manifest verklaren dat zij:

  • de lijst met (voor overheden) verplichte standaarden toepassen;
  • waar mogelijk openbare en vrij toegankelijke best practices en implementatieprofielen gebruiken;
  • aansluiten bij de Generieke Digitale Infrastructuur van het Nationaal Beraad.
    Digicommissaris Bas Eenhoorn nam de eerste ondertekende manifesten in ontvangst.

Standaardisatie

Voor Centric gaat ondertekening van het manifest hand in hand met haar actieve ondersteuning van standaardisatie. De beschikbare koppelingen en koppelvlakken vanuit Centric zijn gepubliceerd in het openbaar toegankelijke Productbeleid Lokale Overheid 2015 – 2016. Op die manier biedt Centric haar klanten – en daarmee burgers en bedrijven – een betere dienstverlening.

Het oorspronkelijke leveranciersmanifest is in 2010 geïnitieerd door een groep leveranciers ondersteund door het programma Nederland Open in Verbinding. Ze wilden met het manifest invulling geven aan de doelstellingen interoperabiliteit, transparantie, controleerbaarheid, beheersbaarheid en digitale duurzaamheid.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.