partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

De eerste schapen zijn over de dam!

door: Ron Bartels

weblogs | 13 mei 2015

In een van mijn vorige blogs vroeg ik mij af wanneer het eerste schaap over de dam zou komen met uitbesteding van uitvoerende taken op het gebied van uitkeringsverstrekking. Nu, ruim een jaar later, is het zover. De gemeenten Landsmeer en Waterland hebben een aantal taken op het gebied van uitkeringen en Wmo aan ons, een commerciële partij, uitbesteed.

Ron Bartels - Centric

Zij zijn daarmee de eersten die deze stap hebben durven zetten, een bewuste keuze gebaseerd op vertrouwen en duidelijke zakelijke afspraken. En dat vertrouwen wordt beloond: beide gemeenten zijn zeer tevreden over onze dienstverlening, zie ook het nieuwsbericht dat hierover is verschenen.

Continuïteit van de dienstverlening aan de burgers van Landsmeer en Waterland was de eerste prioriteit. Samen met beide gemeenten hebben wij gekeken hoe de dienstverlening het beste vorm kon worden gegeven. Waterland en Landsmeer laten zien dat het goed mogelijk is gemeentelijke taken binnen het sociale domein commercieel uit te besteden en bewijzen hiermee in de praktijk dat dit voor veel meer organisaties (gemeenten en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden) een interessante optie is: verbeter de in- en externe dienstverlening én bespaar op de uitvoeringskosten.

Wat vindt u? Zou u ook op een commerciële partij durven vertrouwen? Of hebt u motivaties die u daar juist van weerhouden?

Lees de blog van Ron Uitbesteden uitkeringverstrekking: wanneer komt het eerste schaap over de dam?
Meer informatie over uitbesteden werkzaamheden Werk, Inkomen en Zorg

Ron Bartels is als directeur Uitvoering sociale zekerheid verantwoordelijk voor de activiteiten van Centric binnen het taakveld Werk, Inkomen en Zorg

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.