partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

De gemeente van de toekomst: standaard en toch persoonlijk

nieuws | 20 februari 2019

Door hun dienstverlening verder te standaardiseren houden gemeenten tijd over voor persoonlijke dienstverlening en maatwerk waar die het meest nodig is. En: wanneer wordt online zakendoen met de overheid even gemakkelijk als webwinkelen?

Centric

Hoe verbeteren gemeenten hun dienstverlening in het sociaal domein? Door meer te standaardiseren in hun informatievoorziening en meer te differentiëren in hun dienstverlening, zo luidde een van de conclusies van het Actualiteitendiner Sociale Allianties in oktober vorig jaar.

Het aanbod van dienstverlening is ‘one size fits all’, terwijl er grote verschillen bestaan tussen groepen burgers. Gemeentelijke dienstverlening kan verbeteren door die op burgerprofielen af te stemmen. Als gemeenten meer standaardiseren en hun dienstverlening voor de grootste groep eenvoudig en toegankelijk maken, dan spelen ze geld en tijd vrij voor groepen die net buiten de standaard vallen: alleen zo krijgen álle burgers de dienstverlening die hen het beste past.

Bekijk het magazine

Op zoek naar de fundamenten voor een informatiegedreven overheid initieert de Blommestein Groep in samenwerking met Centric de Actualiteitendiners: kleinschalige en inhoudelijke dinerdialogen met een bijzondere mix van stakeholders uit de lokale overheid.

In dit derde Magazine over de Actualiteitendiners ligt de focus op dienstverlening door gemeenten. Lees het magazine!

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.