partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Gemeente Dronten aan de slag met standaard Betalen en Invorderen

persberichten | 12 april 2017

De gemeente Dronten gebruikt als eerste gemeente in Nederland de nieuwe standaard voor Betalen en Invorderen. Centric is de eerste leverancier die een koppeling volgens deze KING-standaard in de markt aanbiedt.

De nieuwe standaard stelt gemeenten in staat om bouwleges volledig automatisch te verwerken. Vanwege de meerwaarde voor gemeenten, is er samen met de gemeente Dronten hard gewerkt om de koppeling tussen betalen en invorderen te realiseren. Ook andere gemeenten kunnen nu profiteren van de voordelen van de koppeling op basis van de nieuwe standaard.

Voor de behandeling van vergunningaanvragen maakt de gemeente Dronten gebruik van Key2Vergunningen. De vergunningenapplicatie van Centric geeft berekende leges automatisch door aan de financiële applicatie Key2Financiën. De standaard voor Betalen en Invorderen zorgt ervoor dat dit veilig en efficiënt gebeurt.

‘Minder handelingen’

Functioneel beheerder Wabo Alex Tempelman van de gemeente Dronten is blij met de nieuwe standaard: “Het zorgt voor minder handwerk bij het afhandelen van vergunningaanvragen. Handig is dat nota’s voor de verschuldigde leges automatisch in ons financiële systeem belanden voor verdere verwerking. Ook werken wij nu met de basisregistraties, waardoor de kwaliteit van gegevens omhoog gaat. Daarnaast bespaart de standaard Betalen en Invorderen ons veel handelingen en dus tijd.”

Gestandaardiseerde gegevensuitwisseling

De KING-standaard Betalen en Invorderen is een uitwisselingsformaat van gegevens voor applicaties waaruit vorderingen ontstaan en applicaties die deze moeten innen. Door gegevens uit Key2Vergunningen te gebruiken en deze op gestandaardiseerde wijze uit te wisselen via koppelvlakken, geeft de gemeente Dronten op efficiënte wijze invulling aan het Betalen en Invorderingsproces.

Geen extra controle meer nodig

Het uitwisselen van financiële gegevens wordt ook wel gedaan met ASCII-bestanden. Bij deze foutgevoelige manier van werken is altijd een extra controleslag nodig om te waarborgen dat gegevens goed zijn overgekomen. Dankzij de standaard voor Betalen en Invorderen is dat verleden tijd.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.