partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

H2O-gemeenten harmoniseren applicatielandschap

persberichten | 19 december 2017

De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek ondertekenen op 7 december het contract voor de levering van een nieuwe gezamenlijke applicatie voor het gegevensmagazijn. Voor de gemeenten betekent dit de start van de harmonisatie van hun applicatielandschap.

H2O-gemeenten - Centric

De H2O-gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek gaan nauwer samenwerken op het gebied van ICT. De eerste stap in het harmoniseren van hun applicatielandschap zijn de nieuwe Centric-oplossingen voor datadistributie en het gegevensbeheer: Key2Datadistributie, Key2Informatie en de Conductor.

De levering van de oplossingen volgt op een gewonnen Europese aanbesteding. De nieuwe applicaties zorgen ervoor dat de juiste gegevens vanuit landelijke bronnen worden opgehaald en dat alle huidige en nieuwe applicaties optimaal gegevens met elkaar kunnen uitwisselen.

Veilig en efficiënt gegevens uitwisselen

Goede en efficiënte gegevensuitwisseling zorgt bij de samenwerkende gemeenten voor betere dienstverlening aan inwoners en bedrijven en draagt bij aan kwalitatief goede gegevens, binnen een ketenomgeving die voldoet aan alle wettelijke veiligheidseisen. De gemeente trekken vier jaar uit voor de uitrol van de nieuwe applicaties.

Eenvoudige toegang tot informatie en efficiënt beheer leggen verder het fundament voor de volgende fase in het harmoniseren van het applicatielandschap. Wanneer de oplossingen in productie gaan is nog onbekend.

Integrale oplossing

Centric biedt een integraal werkende en bewezen oplossing voor gemeenten en samenwerkingen om eenvoudig en flexibel gegevens uit te wisselen.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.