partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Leerlingen Goudse Weekendschool leren Levend programmeren

persberichten | 27 februari 2017

Levend programmeren, een virtuele achtbaan, brand blussen met gas en sollicitatietips: afgelopen zondag doken de leerlingen van de Goudse Weekendschool in de IT-wereld van hoofdsponsor Centric tijdens een inspirerend bezoek aan het hoofdkantoor.

Centric-medewerkers ontvingen de leerlingen met enthousiasme en namen de leerlingen letterlijk en figuurlijk mee in hun wereld. Niet alleen door erover te vertellen, maar vooral door samen aan de slag te gaan.
Bij Levend programmeren leren de kinderen denken als een computerprogrammeur. Een computer is een domme machine die wij alles moeten voorzeggen. De kinderen leerden hoe een simpele opdracht als ‘teken een rood vierkant van 20 × 20 cm op het bord’ in kleine stapjes opgedeeld moet worden, zodat de levende computer (een van de kinderen) deze opdracht kan uitvoeren.

Virtuele achtbaan

Daarna stapten ze in een virtuele achtbaan met een echte VR-bril en bezochten ze het omvangrijke datacenter. Daar bleek dat brand kan worden geblust met het gas argon, dat alle zuurstof wegdrukt, waardoor het vuur uitgaat. ‘Net als wanneer je een jampotje over een brandend kaarsje zet,’ weten de kinderen van de weekendschool na afloop.
Ten slotte krijgen de leerlingen ook les in solliciteren. Ze leren dat het belangrijk is om je eigen kwaliteiten te kennen en dat motivatie heel belangrijk is als je ergens gaat solliciteren. Onderuitgezakt aan de tafel zitten, maakt bijvoorbeeld geen goede indruk. De leerlingen van de Goudse Weekendschool weten voortaan wel beter.

Van leren naar inspireren

Centric is sinds de oprichting hoofdsponsor van de Goudse Weekendschool (GWS). Samen willen we jonge kinderen inspireren door ze de wereld te laten ontdekken. Elk jaar bezoeken groepen leerlingen ook het IT-bedrijf Centric om te ontdekken welke rol technologie speelt in het dagelijks leven en wat je daar allemaal zelf mee kunt doen. Ook dit weekend bleken de kinderen onder de indruk van de vele beroepsmogelijkheden die de IT-wereld biedt.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.