partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Manifest voor veilige software vindt internationaal weerklank

persberichten | 31 oktober 2016

Veilige software is cruciaal voor een veilige informatievoorziening. Als partner van het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) heeft Centric als eerste leverancier van productsoftware het manifest Grip op Secure Software Development (SSD) ondertekend.

Organisaties die zich aansluiten, geven daarmee aan de methode en het normenkader waar mogelijk toe te passen.

Het belang van veilige softwareontwikkeling reikt tot over de landsgrenzen. De boodschap van het CIP vindt daarom ook internationaal gehoor, mede uitgedragen door de Software Improvement Group (nauw betrokken bij Grip op SSD).

Informatievoorzieningen maken veelal deel uit van een keten. Alleen wanneer alle schakels op orde zijn, is de veiligheid van het geheel gegarandeerd. Op een conferentie over software en security in Rome sprak Rob van der Veer van SIG onlangs over de noodzaak van breed commitment aan het manifest, dat naast Centric ondersteuning krijgt van internationale partners zoals Sogeti en IBM.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.