partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Partnerovereenkomst bevestigt samenwerking Centric en Safewhere voor IDaaS-dienst HelloMe

persberichten | 11 juli 2016

De partnerovereenkomst onderstreept een samenwerking die al langere tijd naar tevredenheid verloopt. Centric gebruikt het Safewhere-platform voor haar Identity as a Service (IDaaS)-dienst HelloMe.

Het Deense Safewhere is gespecialiseerd in software voor federated identity & access management (IAM). Na een zorgvuldig selectietraject koos Centric Safewhere als partner vanwege de uitgebreide mogelijkheden van de software en de ervaringen van Safewhere in Denemarken. De Deense overheid heeft de oplossing van Safewhere eind 2014 gekozen als kernonderdeel van het IAM-raamwerk voor de Deense publieke sector. 

Identity as a Service

Centric gebruikt het Safewhere Identity-platform onder meer voor haar IDaaS-dienst HelloMe. Deze dienst wordt geleverd vanuit de veilige Centric-cloud en geeft organisaties grip op hun identiteits- en toegangsbeheer. HelloMe biedt daarvoor centraal en overzichtelijk beheer van gebruikersprofielen en toegang tot applicaties. Dankzij HelloMe is er per gebruiker nog slechts één gebruikersnaam en wachtwoord nodig (single sign-on).
Ook gebruikt Centric het Safewhere Identity-platform om als herkenningsmakelaar deel te nemen aan Idensys, het nieuwe eID-stelsel. Met het Safewhere-platform biedt HelloMe hierbij ondersteuning voor vele verschillende (open) inlogstandaarden, waaronder eHerkenning en DigiD.

Gebruikerstevredenheid, veiligheid en beheer

Gert Jan van der Leer, directeur IT Outsourcing bij Centric: “Veel van onze klanten zijn bezig met het onderwerp van Identity & Access Management. Door de samenwerking met Safewhere kunnen we hen ontzorgen op dit belangrijke aspect. En de voordelen zijn evident: hogere eindgebruikerstevredenheid, betere beveiliging en efficiënt beheer.”

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.