partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Saxionstudenten ontvangen Gerard Sanderink Studiebeurs

persberichten | 18 oktober 2017

Drie tweedejaars studenten van de Saxion Hogeschool in Enschede hebben op 29 september een Gerard Sanderink Studiebeurs ontvangen.

Met de beurzen van 10.000 euro per jaar ondersteunt de Stichting veelbelovende studenten van Saxion en Universiteit Twente met capaciteiten op het gebied van technologie ondersteunen. De beurs wordt per jaar toegekend en blijft in principe gehandhaafd tot het einde van de studie.

Initiatiefnemer en grondlegger voor de unieke beurzen is Centric-oprichter Gerard Sanderink. De topondernemer, zelf UT-alumnus, reikte zelf de studiebeurzen uit aan Kevin Lansink uit Oldenzaal (Werktuigbouwkunde), Loes Kleinsmit uit Almelo (Chemie) en Max Ligtenberg uit Enschede (Elektrotechniek én Technische Informatica). De uitreiking vond plaats op de nieuwe Saxionlocatie START!bySaxion aan het Ariënsplein in Enschede.

Talentvolle studenten

Studente Loes Kleinsmit is blij met de beurs: “Ik geef bijles in scheikunde en wiskunde aan middelbare scholieren en wil voor hen graag een website maken waarop ze kunnen oefenen met de leerstof. Hiervoor moet ik eerst leren programmeren en dat kost veel tijd. De beurs geeft me de mogelijkheid om deze tijd te nemen!”

Op dit moment zijn er 28 studenten van Saxion en Universiteit Twente die een Sanderinkbeurs ontvangen. Linda Grafen en Dirk Jonker vertellen in een video over de impact van de beurs op hun leven.

Stichting Gerard Sanderink

Gerard Sanderink is eigenaar van het investeringsbedrijf Sanderink Investments. Hij geeft hiermee leiding aan de bedrijven Centric en Oranjewoud, waaronder Antea Group en Strukton vallen.

Sanderink is geboren en getogen in Twente en draagt zijn regio een warm hart toe. Hij startte het beurzenprogramma met het doel om jonge, talentvolle studenten voor Twente te behouden en in hun verdere ontwikkeling te ondersteunen. Daarnaast werkt hij aan het Sanderink Technology Centre, een innovatiecentrum dat als innovatieversneller moet dienen voor talentvolle jonge technici.

Bekijk ook het portret van Gerard Sanderink waarin hij vertelt over zichzelf en zijn motivatie. Gerard Sanderink vertelt op RTV Oost over het ondernemerschap en zijn bijzondere band met Twente.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de websites van Saxion en Stichting Gerard Sanderink.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.