partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Staatssecretaris Sharon Dijksma lanceert Veiligheidsdashboard

persberichten | 4 november 2016

In oktober lanceerde staatssecretaris Sharon Dijksma het door Centric ontwikkelde Veiligheidsdashboard officieel.

Via dit communicatiemiddel kunnen inwoners van de gemeenten Moerdijk, Halderberge en Roosendaal zich laten informeren over risico’s op en om het spoor. Het belangrijkste doel van het dashboard is dat inwoners weten wat zij zelf in geval van risico of incident kunnen doen.

Het Veiligheidsdashboard is een initiatief van de gemeenten Moerdijk, Halderberge en Roosendaal en Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Centric heeft het dashboard in opdracht van de drie gemeenten ontwikkeld. Deze webapplicatie informeert inwoners over de risico’s en gevaarlijke situaties op en om het spoor. Mocht zich op het spoor een incident voordoen, dan krijgen mensen die zich hebben aangemeld binnen de kortste keren via mobiel, PC of tablet informatie over de aard en locatie van het ongeval. Bovendien krijgen ze een advies hoe te handelen.

Een van de redenen om dit dashboard te ontwikkelen is het treinongeval bij Wetteren (B) in 2013. Daar ontspoorde een trein met tankwagons die waren geladen met het giftige acrylonitril. Gif en bluswater verspreidden zich via het gemeentelijk riool waardoor veel mensen werden vergiftigd. Een half uur eerder reed deze trein door West-Brabant. Een andere reden is het succes van het alerteringssysteem dat door Centric voor industrieterrein Moerdijk is ontwikkeld en dat drie jaar geleden is gepresenteerd.

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.