Artikel

2e FG Café, dinsdag 16 april. Meld je aan!

Hoe vult een FG van een grote organisatie zijn functie in? Gaat de FG ten onder in het moeras der convenanten? De FG als pionier in de digitale stormvloed. Op 1 november 2018 organiseerde CIP het eerste FG Café, in het Spant! in Bussum. Van de ruim 200 aanwezigen waren velen enthousiast en gaven aan uit te zien naar een vervolg. Daarom nodigen wij je graag uit voor het 2e FG Café, op dinsdag 16 april.

Deze keer in de Utrechtse Jaarbeurs, mede vanwege betere OV bereikbaarheid. Let op: deze bijeenkomst is bestemd voor Functionarissen Gegevensbescherming die binnen de Nederlandse overheid functioneren en wordt georganiseerd door CIP, in
samenwerking met het Ministerie van J&V.

• Locatie : Jaarbeurs, Jaarbeursplein 3521 AL Utrecht – Juliana congreszaal
• Tijd : van 13:30 uur tot 16:30 uur met aansluitend een netwerkborrel
• De zaal is geopend vanaf 13.00 uur.
• Kosten : ’slechts’ jouw enthousiasme en betrokkenheid
• Aanmelden kan vanaf nu bij janneke.lenderink@uwv.nl

Het programma van de middag:

De FG als pionier in de digitale stormvloed – mr. Pieter de Groot, Functionaris voor Gegevensbescherming – ministeries van Justitie en Veiligheid en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, COA, Huurcommissie en Kiesraad

Hoe vult een FG van een grote organisatie zijn functie in? De volgende aspecten komen aan de orde: het digitale landschap is sinds 2000 geëxplodeerd, de digitale stormvloed, stuwende krachten, verankerende krachten en procesmatige krachten, de veranderende overheid, de inhaalrace, de proactieve rol, het richting geven, het enthousiasmeren, de implementatie van de AVG e.a., ruimte geven, laat de verantwoordelijke de verantwoordelijke zijn, multidisciplinaire aanpak, de PIA en het reviewen, de PIA als anker, van wantrouwen naar vertrouwen, de Chatham House Rule en de FG als privacy psychiater. Kortom: de FG in het sprookje van toezicht.

Gaat de FG ten onder in het moeras der convenanten? – Gerjan van Schaik, Functionaris voor Gegevensbescherming bij UWV

De AVG gaat er van uit dat de burger baas is over de eigen gegevens. De burger kan individueel of collectief (via democratisch tot stand gekomen wetgeving) uitdrukking geven aan zijn wil en zo bepalen wat er met die gegevens wordt gedaan. Maar tussen het individu en de wettelijke kaders zit een complexe wereld van publieke, semipublieke en private dienstverleners die steeds meer samenwerken. Hier worden in de praktijk convenanten gesloten, loketten gecreëerd, samenwerkingen aangegaan en innovatieve diensten ontwikkeld die één ding gemeen hebben: ze zijn allemaal in belangrijke mate gebaseerd op het verzamelen én onderling delen van meer en meer gegevens. Vanuit de goede bedoelingen achter die samenwerkingsverbanden en de creatieve ideeën lijkt het gat met de AVG steeds groter te worden. Is er nog een uitweg? Helpt de AVG? Kan het ook anders? En wat doet de FG?

Na iedere presentatie praat je in kleine kring verder over relevante inzichten, ervaringen en te nemen stappen.

Wij denken dat we met deze ingrediënten inspelen op de behoeften en interesses van FG’s, zoals door velen de vorige keer zijn aangegeven. Wij verwachten dan ook een nuttige en boeiende middag.
We nodigen je van harte uit om deze bijeenkomst mee te maken. En stuur deze uitnodiging gerust door naar andere FG’s binnen je eigen netwerk.

NB: Ten behoeve van de mogelijkheid Permanente Educatie-punten te verantwoorden, wordt registratie bij deelname ter beschikking gesteld. Na afloop ontvang je een verklaring per e-mail.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren