partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina CIP

logo cip

'FG Café – Week van de Privacy‘

nieuws | 11 november 2020

De tweede week van december staat dit jaar bij CIP in het teken van de privacy. Er staan vijf webinars gepland, voor iedere dag van de week één. Vóór de Corona-maatregelen organiseerde CIP bijeenkomsten voor haar community van Functionarissen Gegevensbescherming (FG’s) binnen de publieke sector: FG Café’s. Daarom heeft deze week de titel: ‘FG Café – Week van de Privacy ‘.

Privacy

Beeld: Jan Alexander / Pixabay

Webinarprogramma

Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met de Autoriteit persoonsgegevens (AP), resulterend in een breed palet aan onderwerpen, met interessante sprekers. Het programma ziet er als volgt uit:

ma 7-dec 1200-1300 Privacy Awareness, voor en door bestuurders Monique Verdier (bestuur AP) en Janet Helder (RvB UWV)
di 8-dec 1300-1400 Pré DPIA: ervaringen, voordelen en tooling Patrick van Schaik (MinBZK, CIO Rijk) en Sergej Katus (PMPartners)
wo 9-dec 1300-1400 Algoritmes en AI: actuele toepassingen en ontwikkelingen Victor Klos (AP) en Carlos Gorsira (Politie)
do 10-dec 1300-1400 In gesprek met een AP-inspecteur en een FG Marjolein Louwerse (AP) en Mabel de Vries (NGFG)
vr 11-dec 1300-1400 Smart Cities: efficiency, veiligheid en privacy Gerald Hobster (AP) en Bart Karstens (Rathenau Instituut)

Inschrijven

Je kunt je per webinar aanmelden met een mailtje naar cip@uwv.nl. Leden van de CIP privacy community krijgen automatisch een link gemaild voor alle webinars.

‘Een blik achter de schermen bij de AP’

In aanloop naar deze webinar-serie zetten wij wekelijks een korte video online. In deze video’s met als titel ‘Een blik achter de schermen bij de AP’, ben ik in gesprek met Munish Ramlal (hoofd systeemtoezicht bij de AP). Het gesprek is verdeeld over vier afleveringen. Het eerste deel (duur 7 minuten) gaat over de rol en visie van de AP. Je kunt deze eerste aflevering HIER bekijken. In de volgende afleveringen komen onder meer klachten, boetes, de positie van de FG en AI aan bod. Interessant voor FG’s en andere privacy professionals!

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.