partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina CIP

logo cip

Het SSD-test-framework is beschikbaar!

persberichten | 5 december 2016

Na het SSD-proces, de SSD-beveiligingseisen voor server en mobiele applicaties, is nu het SSD-test-framework beschikbaar. Dit zijn de testbeschrijvingen voor de SSD-beveiligingseisen en deze zijn uitgesplitst naar de verschillende fasen (initiatie, ontwerp, bouw, systeemtest, acceptatietest, productie) in het voortbrengingsproces.

Doel is om zo vroeg mogelijk in de ontwikkeling te starten met testactiviteiten. De testbeschrijvingen zijn opgesteld om de dialoog tussen de ontwikkelaars en de opdrachtgever over de uit te voeren (beveiliging)testen te ondersteunen. Ze helpen de opdrachtgever om te kunnen aangeven waarop gelet moet worden tijdens het testen.

De SSD-producten zijn tot stand gekomen binnen de CIP-community door samenwerking met markt en overheidsorganisaties. Ze zijn allen te downloaden vanaf www.cip-overheid.nl. Organisaties die SSD toepassen en/of gestart zijn met implementatie zijn onder andere: ICTU, pensioenfonds metaalnijverheid, SVB, UWV, Dictu, ministerie van VWS, Capgemini, IBM, BKWI, Centric en NVWA. Kennis en best/good/bad practices worden uitgewisseld in SSD practitioner-bijeenkomsten.
Interesse? Meld je aan bij ad.kint@uwv.nl.

De kracht van SSD is de compacte set aan beveiligingseisen, de uniforme beschrijvingswijze, (be)grijpbaar voor alle belanghebbenden in de voortbrengingsketen, defacto standaard voor de overheid en het faciliteert de dialoog tussen opdracht gevende organisatie en opdracht nemende organisatie.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.