partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina KPN

KPN logo

Gemeenten anticiperen op cyberrisico’s met SIEM en SOC

door: Kitty Döppenbecker, 25 augustus 2020

Beeld bij verhaal over SIEM en SOC

Met SIEM- en SOC-diensten krijgen organisaties zicht op cyberaanvallen. Zo minimaliseren ze de kans op datalekken of ondermijning van hun dienstverlening. Terwijl ze kosten en reputatieschade voorkomen. Dat maakt SIEM en SOC cruciaal binnen het securitybeleid van gemeenten en andere overheidsorganisaties. “SIEM en SOC staan aan de basis van je digitale weerbaarheid.”

lees meer

Security ratings bieden inzicht in digitale weerbaarheid

door: Remco Geerts , 23 april 2020

security ratings KPN

De Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en het GGI-Veilig programma van de VNG stellen gemeenten in staat om structureel met informatiebeveiliging aan de slag te gaan. Maar heeft u voldoende inzicht in waar uw gemeente zou willen of moeten staan? En heeft u een plan hoe GGI-Veilig kan helpen om de doelstellingen van de gemeente te realiseren?

lees meer

‘Securitybeleid vraagt om meer dan de som der delen’

21 januari 2020

plaatje bij verhaal KPN

De Wet digitale overheid en de digitale agenda vragen erom dat overheden de security van hun ICT regelen op bestuursniveau. Dat is een grote uitdaging, vooral voor organisaties die minder kennis en middelen in huis hebben. Maar met de nieuwe Baseline Informatiebeveiliging Overheid wordt effectieve security juist toegankelijk, zo zeggen Ray Jacobs en Remco Geerts van KPN Security.

lees meer

Hosting en infra als water uit de kraan

Herinrichting applicatielandschap NS:

door: Jet van Eeghen, 24 april 2019

NS bank

Gemeenten worstelen met veel logge, oude IT-systemen en zoeken naar manieren om hun IT toekomstbestendiger in te richten. Legacy staat goede dienstverlening immers vaak in de weg. KPN en de Nederlandse Spoorwegen herkennen deze worsteling maar al te goed. Beide hebben ervaring met de omschakeling van legacy naar ‘licht en luchtig’.

lees meer

‘Hallo? Ik heb dorst. Geef me water!’

door: Jet van Eeghen, 13 februari 2019

KPN

Je printer produceert draadloos documenten, je auto staat in online verbinding met de garage en je huis is realtime beveiligd tegen inbraak. Maar nu ook de bomen in je straat? Connected trees bestaan en laten het groenverzorgers weten als ze een extra plens water nodig hebben.

lees meer

Een digitale werkplek ontwikkel je samen

1 november 2018

muis in de hand

Burgers hoeven steeds minder vaak in de rij te staan bij een fysieke gemeentebalie. Leve de digitale dienstverlening! Wat nog wel beter kan? Het intern aanbieden van digitale werkplekken die medewerkers helpen om de digitale dienstverlening naar een nog hoger niveau te tillen.

lees meer

Een slimme E-gemeente? Dat begint met een goede digitale werkplek

6 september 2018

KPN

Burgers hoeven steeds minder vaak in de rij te staan bij een fysieke gemeentebalie. Leve de digitale dienstverlening! Wat nog wel beter kan? Het intern aanbieden van digitale werkplekken die medewerkers helpen om de digitale dienstverlening naar een nog hoger niveau te tillen.

lees meer

Unieke samenwerking Dutch Delta Group (DDG) en KPN voor dé werkplekdienstverlening binnen de lokale overheid!

5 juli 2018

DDG - KPN

Met de handtekeningen van Guus Nijssen (directeur DDG) en Hans Buurman (KPN) werd het feit: de samenwerking tussen beide organisaties. En daarmee is de 1e stap gezet om een unieke digitale en beheerde werkomgeving te bieden aan lokale overheden.

lees meer

Makkelijker, veiliger en beter verkiezingen organiseren

StembureauApp

29 juni 2018

Verkiezingsbord Den Haag

Bij iedere verkiezing staan de gemeenten weer voor een nieuwe logistieke uitdaging. Zo ook de gemeente Den Haag. Mensen stemmen op tijdelijke locaties die bemand worden door vrijwilligers. Tegelijkertijd moeten de uitgebreide protocollen wel worden gevolgd. En dat vergt een solide organisatie. Om de organisatie beter te managen en minder gevoelig te maken, is de StembureauApp ontwikkeld.

lees meer

Beweeg mee met de mogelijkheden van morgen

7 juni 2018

KPN banner

Digitale ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Daarmee veranderen ook de verwachtingen van klanten én ontstaan er nieuwe businessmodellen. Om succesvol te blijven is het essentieel om vandaag al mee te bewegen met de mogelijkheden van morgen. En dat begint met digitalisering. Ontdek hoe gemeente Amstelveen, gemeente Den Haag en BKR continuïteit, flexibiliteit en schaalbaarheid van hun digitale processen en data borgen samen met KPN.

lees meer