partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina KPN

KPN logo

partnerartikelen

 • Gemeenten anticiperen op cyberrisico’s met SIEM en SOC

  door: Kitty Döppenbecker

  Beeld bij verhaal over SIEM en SOC

  Met SIEM- en SOC-diensten krijgen organisaties zicht op cyberaanvallen. Zo minimaliseren ze de kans op datalekken of ondermijning van hun dienstverlening. Terwijl ze kosten en reputatieschade voorkomen. Dat maakt SIEM en SOC cruciaal binnen het securitybeleid van gemeenten en andere overheidsorganisaties. “SIEM en SOC staan aan de basis van je digitale weerbaarheid.”

 • Security ratings bieden inzicht in digitale weerbaarheid

  door: Remco Geerts

  security ratings KPN

  De Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en het GGI-Veilig programma van de VNG stellen gemeenten in staat om structureel met informatiebeveiliging aan de slag te gaan. Maar heeft u voldoende inzicht in waar uw gemeente zou willen of moeten staan? En heeft u een plan hoe GGI-Veilig kan helpen om de doelstellingen van de gemeente te realiseren?

 • ‘Securitybeleid vraagt om meer dan de som der delen’

  plaatje bij verhaal KPN

  De Wet digitale overheid en de digitale agenda vragen erom dat overheden de security van hun ICT regelen op bestuursniveau. Dat is een grote uitdaging, vooral voor organisaties die minder kennis en middelen in huis hebben. Maar met de nieuwe Baseline Informatiebeveiliging Overheid wordt effectieve security juist toegankelijk, zo zeggen Ray Jacobs en Remco Geerts van KPN Security.

 • Hosting en infra als water uit de kraan

  Herinrichting applicatielandschap NS:

  door: Jet van Eeghen

  NS bank

  Gemeenten worstelen met veel logge, oude IT-systemen en zoeken naar manieren om hun IT toekomstbestendiger in te richten. Legacy staat goede dienstverlening immers vaak in de weg. KPN en de Nederlandse Spoorwegen herkennen deze worsteling maar al te goed. Beide hebben ervaring met de omschakeling van legacy naar ‘licht en luchtig’.

 • ‘Hallo? Ik heb dorst. Geef me water!’

  door: Jet van Eeghen

  KPN

  Je printer produceert draadloos documenten, je auto staat in online verbinding met de garage en je huis is realtime beveiligd tegen inbraak. Maar nu ook de bomen in je straat? Connected trees bestaan en laten het groenverzorgers weten als ze een extra plens water nodig hebben.

 • Een digitale werkplek ontwikkel je samen

  muis in de hand

  Burgers hoeven steeds minder vaak in de rij te staan bij een fysieke gemeentebalie. Leve de digitale dienstverlening! Wat nog wel beter kan? Het intern aanbieden van digitale werkplekken die medewerkers helpen om de digitale dienstverlening naar een nog hoger niveau te tillen.

 • Een slimme E-gemeente? Dat begint met een goede digitale werkplek

  KPN

  Burgers hoeven steeds minder vaak in de rij te staan bij een fysieke gemeentebalie. Leve de digitale dienstverlening! Wat nog wel beter kan? Het intern aanbieden van digitale werkplekken die medewerkers helpen om de digitale dienstverlening naar een nog hoger niveau te tillen.

 • Makkelijker, veiliger en beter verkiezingen organiseren

  StembureauApp

  Verkiezingsbord Den Haag

  Bij iedere verkiezing staan de gemeenten weer voor een nieuwe logistieke uitdaging. Zo ook de gemeente Den Haag. Mensen stemmen op tijdelijke locaties die bemand worden door vrijwilligers. Tegelijkertijd moeten de uitgebreide protocollen wel worden gevolgd. En dat vergt een solide organisatie. Om de organisatie beter te managen en minder gevoelig te maken, is de StembureauApp ontwikkeld.

 • Transformeren of ten onder gaan

  KPN PostNL

  De digitale transformatie betekent een revolutie voor de manier waarop bedrijven werken, voor hun diensten en producten en voor hun medewerkers. Robin Scholten vertelt over de transformatie die KPN heeft doorgemaakt en hoe het bedrijf zakelijk Nederland helpt datzelfde te doen. Wie nu nog geen digitale strategie heeft, kan niet langer wachten er één te formuleren.

 • Wereldprimeur: vrachtwagen praat met stoplicht

  Stoplicht - KPN

  Met een krachtige industriesector en een sterke economische groei is het druk op de Noord-Hollandse wegen. Door die toenemende drukte richt de provincie zich nu op het vergroten van de verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid in de regio. De inzet: slimme communicatie tussen vrachtwagens en verkeerslichten via KPN’s 4G-netwerk.

 • Wordt 2018 het jaar van eHerkenning?

  eHerkenning - KPN

  DigiD+, iDIN, Idensys of misschien wel een ander inlogmiddel? Nog altijd is onduidelijk waarmee burgers in de toekomst inloggen bij overheden, pensioenfondsen, zorgverzekeraars en zorginstellingen. In het bedrijfsleven heeft eHerkenning inmiddels vaste voet aan de grond en alle tekenen zijn er dat overheden en zorginstanties eHerkenning in 2018 wel móeten ondersteunen.

 • Cloudoplossingen gedijen goed op Urk

  door: Frits de Jong

  Urk

  Sinds 2013 draaien de kernapplicaties bij de gemeente Urk in de cloud en sinds 2015 is daar ook de volledige kantoorautomatisering aan toegevoegd. Het past goed bij de Urkers: vooruitstrevend, samenwerkend en altijd met de blik op de toekomst. Meine Hofman en Dirk Visser van de gemeente Urk vertellen dan ook graag over de gang naar de cloud en de impact ervan.

 • Waterschappen werken overal met govroam

  govroam - wifi

  Medewerkers en bestuurders van waterschappen kunnen door ‘govroam’ – een samenstelling van ‘gov’ (government) en ‘roam’ (roaming) – op alle deelnemende locaties binnen de overheid veilig en probleemloos inloggen bij (WiFi)-netwerken.

 • Nederland en ICT: doorpakken of ingehaald worden..

  De ICT-netwerken van de rijksoverheden kunnen efficiënter, eenvoudiger en veiliger. Alleen dan blijven ze voldoen aan de wensen en verwachtingen van burgers en bedrijven, stellen Hans Söhngen en Ronald Mels van KPN. Uit eigen ervaring weet KPN hoe ingewikkeld het maken van zo’n omslag is.

 • Vergroot je cyberweerbaarheid

  Vijf cybersecuritytips van de Chief Information Security Officer van KPN

  Het rapport ‘Een nooit gelopen race – Over cyberdreigingen en versterking van weerbaarheid’ is geschreven in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de AIVD. De conclusie van het Rathenau Instituut is verontrustend: Nederland is een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen, cyberspionnen en hackers. Wat doe je daaraan?