partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Microsoft

Microsoft is sinds 1986 actief in Nederland. Al meer dan 35 jaar investeren we in de Nederlandse economie en samenleving en helpen we overheidsinstanties om de cloudtechnologie van Microsoft te benutten om een intelligentere overheid op te bouwen. En om beter te voldoen aan de verwachtingen van de burger.

Bij Microsoft streven we niet alleen naar economische, maar ook naar sociale en ecologische welvaart voor overheden en instellingen. We stellen ons een gezonde, duurzame en veilige wereld voor. Een wereld waarin inclusieve, toegankelijke en gepersonaliseerde diensten naadloos opgaan in het dagelijks leven.

De Microsoft-cloud stelt overheidsinstanties in staat om miljoenen burgers service-, communicatie- en burgerbetrokkenheidstoepassingen te bieden op de apparaten van hun eigen keuze.

Klik HIER voor meer informatie

Harmonieuze technologie heeft oog voor alle betrokkenen

25 juli 2022

Amsterdam is een drukke stad. Boven en onder de grond wordt er hard gewerkt aan het beter, mooier en slimmer maken van de stad. Maar hoe pak je bouwwerkzaamheden grondig en effectief aan? Hoe voorkom je omgevingshinder voor bewoners, ondernemers en bezoekers? Hoe voorkom je graafschade aan kabels en leidingen? En hoe verbind je partijen aan elkaar om zo voor omwonenden minimaal 5 jaar ‘graafrust’ te waarborgen?

lees meer

BIO, wat moet u weten?

12 juli 2022

Overheidsorganen staan niet stil. Ze zijn continu in beweging. Het vertrouwen van de burger speelt daarbij een enorme hoofdrol. Wie werkt voor of met overheidspartijen kent ‘m: de BIO (Baseline informatiebeveiliging Overheid). Maar wat omvat nu die BIO? En wat moet u ermee? Ons vierde en laatste blog in de serie ‘Overheid en Publieke Cloud’.

lees meer

Neem eventuele maatregelen, vraag goedkeuring en win advies in

5 juli 2022

Als overheid naar de publieke cloud, kan dat zomaar? Er is publieksinformatie, voor iedereen toegankelijk. Maar er is ook vertrouwelijke informatie, die niet op straat mag komen te liggen. Het cloudbeleid van de rijksoverheid beschrijft vier stappen voor het gebruik van publieke cloud diensten: Risicoanalyse, Maatregelen, Toestemming en Advies. Blog 3 in de serie ‘Overheid en Publieke Cloud’.

lees meer

Voer een solide risicoanalyse uit

28 juni 2022

De grote vraag is: als u nu de cloud in gaat, hoe adresseert u risico’s? Dat kunnen privacy-risico’s en informatiebeveiligingsrisico’s zijn. Veel draait om persoonsgegevens. Maar ook duurzaamheidsrisico’s worden steeds vaker meegenomen. Alles leidt tot de vraag: wie is eindverantwoordelijk? Ons tweede blog in de serie ‘Overheid en Publieke Cloud’.

lees meer

Als overheid naar de public cloud, wat nu?

22 juni 2022

Vanuit de overheid zijn er 4 stappen voor publieke cloud-projecten gedefinieerd: Risicoanalyse, Maatregelen, Toestemming en Advies. Een veelgehoorde uitspraak: we zien door de bomen het bos niet meer. In een viertal blogs hier op iBestuur bieden we u alle up-to-date informatie gestructureerd aan. Dit is ons eerste blog in de serie ‘Overheid en Publieke Cloud’.

lees meer

In 4 stappen verantwoord naar de cloud

22 januari 2022

Snelheid, flexibiliteit, schaalbaarheid en innovatiekracht van IT zijn voor de Rijksoverheid cruciaal om efficiënt te acteren. Daarom wil de overheid kernapplicaties naar de cloud migreren, al heerst er nog twijfel of het wel mag. De Microsoft clouddiensten zijn voorbereid om als departementaal vertrouwelijke gerubriceerde data te beschermen.

lees meer

  • 1
  • 2