partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties

Programma voor AI Summit krijgt vorm

3 oktober 2019

Neo

Op donderdag 31 oktober vindt in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch de Data en Ethiek: ❤ van AI Summit plaats. Het programma voor de bijeenkomst bestaat uit een zeer divers aanbod van inspirerende presentaties en workshops. De aanmeldingen stromen dan ook binnen.

lees meer

Pop-upmuseum over algoritmen in Den Haag

1 oktober 2019

Tinder jaren '50

Terwijl algoritmen steeds vaker onderdeel uitmaken van ons dagelijks leven, weten veel mensen nog maar weinig over de werking ervan. In het stadhuis van Den Haag is daarom een Algoritmisch Historisch Museum geopend.

lees meer

Samenwerking tussen een museum, gemeente en ministerie saai? Ech’nie!

17 september 2019

AHM

In het Algoritmisch Historisch Museum wordt de bezoeker meegenomen in een fictieve versie van onze geschiedenis waar algoritmes de dienst uitmaken. Het Museum is tot en met de Museumnacht op 5 oktober te bezoeken in het stadhuis van Den Haag.

lees meer

Ondernemers als buitenboordmotor voor de overheid

door: Karina Meerman, 12 augustus 2019

startup

Startende ondernemers hebben een manier van denken en werken waar de overheid veel van kan leren. Met het programma Startup in Residence zet het ministerie van Binnenlandse Zaken de deur open voor start-ups met een innovatieve kijk op maatschappelijke vraagstukken. Daarmee krijgen zij toegang tot de kennis en ervaring van het ambtelijk apparaat.

lees meer

‘Niemand heeft alle antwoorden’

Publieke waarden en nieuwe technologie

17 mei 2019

DIO

Nieuwe technologieën raken de fundamenten van onze samenleving: hoe versterken en borgen we onze grondrechten en publieke waarden? De overheid zoekt naar nieuwe antwoorden op nieuwe vragen. En daar mag iedereen over meepraten.

lees meer