zoeken binnen de website

Partnerpagina ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties

Open source: van ambitie naar realiteit

16 februari 2022

Wat is open source en hoe worden de principes van open source toegepast? Welke kansen en risico’s bestaan er? En tot slot: hoe maakt open source de dienstverlening van de overheid open, wendbaar en transparant? In opdracht van de directie Digitale Samenleving van het ministerie van BZK zijn vier video’s gemaakt over ‘inzichten’ plus tools en praktijkverhalen.

lees meer

Standaard Platform verplicht bij ontwikkelen en hosten BZK-diensten

15 februari 2022

Het ministerie van BZK heeft besloten om het Standaard Platform voor te schrijven als verplichte keuze voor het ontwikkelen en hosten van ICT-systemen. Er geldt voortaan een pas-toe-of-leg uit-beleid voor alle organisaties van BZK. Het Standaard Platform is een clouddienst die wordt beheerd door Logius.

lees meer

Nieuwe toolbox BZK helpt ethisch verantwoord innoveren

14 november 2019

Bram de Rijk

Vind je het lastig om nieuwe technologieën op waarde te schatten? Twijfel je wel eens welke publieke waarde je voorrang moet geven? De Toolbox Ethisch Verantwoorde Innovatie helpt jou bij het maken van keuzes. Het ministerie van BZK presenteerde deze toolbox tijdens de Den Bosch Data Week.

lees meer

Data en Ethiek Summit levert waardevolle vragen op

14 november 2019

Data-en-Ethiek

Op donderdag 31 oktober vond in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch de Data en Ethiek: Hart van AI Summit plaats. Meer dan 360 dataprofessionals en ‘datanieuwsgierigen’ verzamelden zich voor een programma vol inspirerende presentaties en interactieve workshops.

lees meer

‘Dat is wat data voor je doet’

5 november 2019

DBDW 2019

Nét een stapje meer de diepte in, nét wat groter en nét wat (inter)nationaler. De tweede editie van Den Bosch Data Week (DBDW), van 28 oktober tot 2 november, belooft het succes van vorig jaar voort te zetten. “We hebben als stad een duidelijke profilering gekozen en dat is een goede keuze gebleken.”

lees meer

Programma voor AI Summit krijgt vorm

3 oktober 2019

Neo

Op donderdag 31 oktober vindt in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch de Data en Ethiek: ❤ van AI Summit plaats. Het programma voor de bijeenkomst bestaat uit een zeer divers aanbod van inspirerende presentaties en workshops. De aanmeldingen stromen dan ook binnen.

lees meer

Pop-upmuseum over algoritmen in Den Haag

1 oktober 2019

Tinder jaren '50

Terwijl algoritmen steeds vaker onderdeel uitmaken van ons dagelijks leven, weten veel mensen nog maar weinig over de werking ervan. In het stadhuis van Den Haag is daarom een Algoritmisch Historisch Museum geopend.

lees meer

Samenwerking tussen een museum, gemeente en ministerie saai? Ech’nie!

17 september 2019

AHM

In het Algoritmisch Historisch Museum wordt de bezoeker meegenomen in een fictieve versie van onze geschiedenis waar algoritmes de dienst uitmaken. Het Museum is tot en met de Museumnacht op 5 oktober te bezoeken in het stadhuis van Den Haag.

lees meer

Ondernemers als buitenboordmotor voor de overheid

door: Karina Meerman, 12 augustus 2019

startup

Startende ondernemers hebben een manier van denken en werken waar de overheid veel van kan leren. Met het programma Startup in Residence zet het ministerie van Binnenlandse Zaken de deur open voor start-ups met een innovatieve kijk op maatschappelijke vraagstukken. Daarmee krijgen zij toegang tot de kennis en ervaring van het ambtelijk apparaat.

lees meer

‘Niemand heeft alle antwoorden’

Publieke waarden en nieuwe technologie

17 mei 2019

DIO

Nieuwe technologieën raken de fundamenten van onze samenleving: hoe versterken en borgen we onze grondrechten en publieke waarden? De overheid zoekt naar nieuwe antwoorden op nieuwe vragen. En daar mag iedereen over meepraten.

lees meer