zoeken binnen de website

nieuws

 • Open source: van ambitie naar realiteit

  Wat is open source en hoe worden de principes van open source toegepast? Welke kansen en risico’s bestaan er? En tot slot: hoe maakt open source de dienstverlening van de overheid open, wendbaar en transparant? In opdracht van de directie Digitale Samenleving van het ministerie van BZK zijn vier video’s gemaakt over ‘inzichten’ plus tools en praktijkverhalen.

 • Standaard Platform verplicht bij ontwikkelen en hosten BZK-diensten

  Het ministerie van BZK heeft besloten om het Standaard Platform voor te schrijven als verplichte keuze voor het ontwikkelen en hosten van ICT-systemen. Er geldt voortaan een pas-toe-of-leg uit-beleid voor alle organisaties van BZK. Het Standaard Platform is een clouddienst die wordt beheerd door Logius.

 • Nieuwe toolbox BZK helpt ethisch verantwoord innoveren

  Bram de Rijk

  Vind je het lastig om nieuwe technologieën op waarde te schatten? Twijfel je wel eens welke publieke waarde je voorrang moet geven? De Toolbox Ethisch Verantwoorde Innovatie helpt jou bij het maken van keuzes. Het ministerie van BZK presenteerde deze toolbox tijdens de Den Bosch Data Week.

 • Data en Ethiek Summit levert waardevolle vragen op

  Data-en-Ethiek

  Op donderdag 31 oktober vond in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch de Data en Ethiek: Hart van AI Summit plaats. Meer dan 360 dataprofessionals en ‘datanieuwsgierigen’ verzamelden zich voor een programma vol inspirerende presentaties en interactieve workshops.

 • Programma voor AI Summit krijgt vorm

  Neo

  Op donderdag 31 oktober vindt in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch de Data en Ethiek: ❤ van AI Summit plaats. Het programma voor de bijeenkomst bestaat uit een zeer divers aanbod van inspirerende presentaties en workshops. De aanmeldingen stromen dan ook binnen.

 • Pop-upmuseum over algoritmen in Den Haag

  Tinder jaren '50

  Terwijl algoritmen steeds vaker onderdeel uitmaken van ons dagelijks leven, weten veel mensen nog maar weinig over de werking ervan. In het stadhuis van Den Haag is daarom een Algoritmisch Historisch Museum geopend.

 • Samenwerking tussen een museum, gemeente en ministerie saai? Ech’nie!

  AHM

  In het Algoritmisch Historisch Museum wordt de bezoeker meegenomen in een fictieve versie van onze geschiedenis waar algoritmes de dienst uitmaken. Het Museum is tot en met de Museumnacht op 5 oktober te bezoeken in het stadhuis van Den Haag.