partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

Regio-overleggen GV PRLG platform Publiekszaken - najaar 2020

21 september 2020

Agenda 2020

De najaarsoverleggen van de GebruikersVereniging platform Publiekszaken staan weer voor de deur! We hebben gezien de geldende overheidsmaatregelen en het beleid bij verschillende gemeenten –weer– gekozen voor een online editie. Meld je nu aan, er is altijd wel een datum die voor jou past.

lees meer

Je eigen zaken terugzien via het burger- en bedrijvenportaal

door: Dylan Kusters, 14 september 2020

Dylan Kusters - PinkRoccade

iBurgerzaken beschikt sinds kort over een portaal voor burgers en bedrijven, waar zij hun zaken terug kunnen zien. Het voordeel voor jou als gemeente? Je biedt én een digitaal loket aan én kan direct op een veilige manier documenten delen.

lees meer

Gemeente Ede biedt online geboorteaangifte vanuit elk kraambed

door: Dylan Kusters, 7 september 2020

Dylan Kusters - PinkRoccade

Nieuwbakken ouders kunnen in de gemeente Ede vanuit het kraambed digitaal aangifte doen van hun pasgeboren kindje, bekrachtigd met de sinds 1 januari jl. wettelijk vereiste verklaring van de betrokken arts, verpleegkundige of verloskundige. “Een prachtig stukje dienstverlening aan de burger”, vindt Henk van den Boom, afdelingsmanager Publiekszaken bij gemeente Ede.

lees meer

Van overlevingsstand naar procesoptimalisatie met iService bij gemeente Beekdaelen

door: Femke Rhouat-Van der Gouw , 31 augustus 2020

Femke Rhouat-Van der Gouw - PinkRoccade

De gemeente Beekdaelen (herindeling Onderbanken, Nuth en Schinnen) werkt sinds 1 januari 2019 met iBurgerzaken. Een nieuw burgerzakensysteem en tegelijkertijd een nieuwe fysieke werkplek met nieuwe collega’s…dat was even wennen.

lees meer

Wetenswaardigheden augustus 2020

door: Engelbert Wijnhoven, 24 augustus 2020

Engelbert Wijnhoven - PinkRoccade

In deze blog vertelt Engelbert Wijnhoven, Productmanager iBurgerzaken meer over de Agenda Digitale overheid en bijbehorend innovatiebudget. Meer over de verbetering van digitale dienstverlening met het open platform iBurgerzaken, het NVVB Jaarcongres dat helaas is afgelast én de stand van zaken rondom iDocumentcreatie lees je hier ook terug. Afsluitend geeft hij een visuele inkijk in de iBurgerzaken release 3.7.

lees meer

Is jouw gemeente klaar voor de Tweede Kamerverkiezingen?

door: Irma Kadiric, 18 augustus 2020

Irma Kadiric

Op woensdag 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. De voorbereidingen hiervoor starten na de zomervakantie. Is jouw gemeente er al klaar voor? Het team van Publiekszaken in ieder geval wel. Wij hebben namelijk ons verkiezingsportfolio uitgebreid zodat wij jouw gemeente voortaan van A tot Z kunnen ondersteunen bij de komende verkiezingen.

lees meer

De eerste zichtbare stappen van iBurgerzaken in Common Ground

door: Ralph Hees, 12 augustus 2020

Ralph Hees - PinkRoccade

De huidige ontwikkelingen in het gemeentelijke landschap gaan razendsnel. iBurgerzaken koppelt via API’s inmiddels vele partijen aan elkaar. Met het oog op Common Ground komt dit in een stroomversnelling terecht. Dit biedt natuurlijk kansen (en uitdagingen) om de processen verder te optimaliseren.

lees meer

Sneller live met digitale dienstverlening

3 augustus 2020

Burgerzaken PinkRoccade

De ‘anderhalvemetersamenleving’ houdt Nederland in zijn greep en zorgt ervoor dat we ons allemaal moeten aanpassen. We werken op een andere, nieuwe manier samen, veelal digitaal en vanuit huis. Ook de dienstverlening binnen de gemeente staat op scherp: want noodzakelijke overheidsprocessen rondom burgerzaken moeten gewoon doorgang krijgen.

lees meer

Wetenswaardigheden juli 2020

door: Engelbert Wijnhoven, 29 juli 2020

Engelbert Wijnhoven - PinkRoccade

Engelbert Wijnhoven, Productmanager iBurgerzaken vertelt in dit blog meer over 24 uur zonder, Common Ground, livegang gemeente Apeldoorn, iDocumentcreatie en digitoegankelijkheid.

lees meer

Gemeente Enschede live met iGeboorte+

16 juli 2020

baby

Op 9 juni werd de eerste digitale geboorteaangifte in het Medisch Spectrum Twente (MST) gerealiseerd. Volledig volgens de nieuwste wetgeving. Hiermee is gemeente Enschede de 3e gemeente in Nederland die dit haar inwoners aanbiedt.

lees meer