partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

nieuws

 • Lancering innovatie OPENberichten

  Met OPENburgerzaken zetten we de stap vooruit. We maken burgerzaken letterlijk open door, op basis van de principes van common ground, de belangrijke burgerzaken data beschikbaar te stellen voor ketenpartners en burgers. Hierdoor is efficiëntere en proactieve dienstverlening mogelijk.

 • Terugblik NVVB jaarcongres 2022

  Het NVVB jaarcongres voor Burgerzaken (1 & 2 juni 2022) zit er weer op! Het beursteam kijkt terug op 2 ontzettend mooie dagen. Of je er nu wel of niet bij was; we blikken graag met je terug op basis van 5 highlights.

 • De hielprik snel en adequaat georganiseerd in Amsterdam

  Gemeente Amsterdam gaat op een veilige en snelle manier extra informatie over pasgeborenen doorgeven aan GGD Amsterdam, die daardoor efficiënt hielprikken kan plannen en plaatsen. Beide organisaties staan aan de wieg van de nieuwe toepassing OPENGGD binnen iBurgerzaken: “Met deze oplossing is het circuit kortgesloten tussen aangifte geboorte en het zetten van een hielprik.”

 • 17 mei: Webinar datagedreven sturing

  Meerdere gemeenten zetten de volgende stap met datagedreven sturing. Het team iNzicht van PinkRoccade ondersteunen ze daarbij. Met een stuk advies, maar ook met de implementatie van datagedreven sturing en met een datawarehouse architectuur. 17 mei vertelt Cora Schreuders hoe een datawarehouse architectuur ondersteunend kan zijn bij datagedreven werken.

 • Werken aan je dienstverlening

  Werk jij vooral hard in je dienstverlening of kun je er af en toe ook even uitstappen om te werken aan je dienstverlening? Begin 2021 lanceerde het team van PinkRoccade Publiekszaken ‘Samen Verder’, een totaalpakket aan dienstverlening specifiek afgestemd op de Burgerzakenafdeling. Femke van der Gouw is een van de grondleggers en deelt in haar vlog een belangrijke boodschap voor alle gemeenten.

 • Performance-verbeteringen iBurgerzaken

  door: Charley Gielken en Jeroen van Bussel

  Wist je dat er op de achtergrond iedere dag wordt gewerkt aan het verbeteren en optimaliseren van deze performance? Charley Gielkens, Business Engineer en Jeroen van Bussel, Architect vertellen je hieronder meer over 2 recente performanceverbeteringen binnen iBurgerzaken release 4.6: aanpassing aan gedeeltelijke datums én de upgrade van Java 11 naar Java 17.

 • Samen oogsten in de iConnect API Proeftuin

  De iConnect API Proeftuin is sinds het voorjaar van 2021 operationeel en heeft de afgelopen periode zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels zijn verschillende usecases succesvol beproefd en in productie genomen. Als ervaren proeftuin-hovenier praat onze architect/businessanalist Gert Jan van der Kooij je graag bij over de bereikte resultaten.

 • OPENburgerzaken: notificeren via API management

  Met OPENburgerzaken zetten we een grote stap vooruit. In co-creatie met gemeenten maken we werkelijkheid van dromen & ideeën en maken we verschil met onze diensten op het gebied van proactieve dienstverlening. Zo ook op het gebied van notificeren.

 • Meertalige dienstverlening draagt bij aan inclusiviteit

  In Enschede en Groningen ontstond de vraag naar een Engelstalige burgerview inclusief relevante Engelstalige documenten vanuit Dimpact. Ze hebben veel internationale studenten in de regio en die willen ze de mogelijkheid bieden om eenvoudig online aangifte van een verhuizing te doen. In deze praktijkcase meer over hoe in co-creatie met PinkRoccade deze dienstverlening tot stand kwam.

 • 25 januari: Online event Common Ground & API's

  Laat je inspireren om samen te werken aan de dienstverlening van de toekomst. Als Partner van Betekenis organiseert PinkRoccade Local Government op dinsdag 25 januari een gratis online event over de adoptie van Common Ground en API’s. Waar liggen de uitdagingen en wat zijn de redenen om juist wel of juist niet aan de slag te gaan?

 • Innovatie: Haal geboortedatum en -tijd op bij de bron

  Met de koppeling naar Babyconnect is er sprake van een gebruiksvriendelijke, digitale gegevensuitwisseling: de geboortedatum- en tijd, verloskundige, locatie en plaats/gemeente worden direct opgehaald bij de bron, in de diverse geboorte- zorgsystemen. Ouders hoeven minder gegevens zelf in te vullenen de arts of verloskundige hoeft niet langer na de aangifte een verklaring af te leggen.

 • De kracht zit in de samenwerking

  GebruikersVereniging PinkRoccade Local Government, regio 7 Smilde trapte deze reeks 28 oktober af. Een mooi moment om regiovoorzitter Jeske Hoefman (van gemeente Ooststellingwerf) kort te interviewen over de kracht van deze samenwerking én wat ze van het overleg vond.

 • Regio-overleggen GV PRLG platform Publiekszaken - najaar 2021

  De najaarsoverleggen van de GebruikersVereniging platform Publiekszaken staan voor de deur. En we hebben goed nieuws: na 3 online edities gaan we tijdens deze najaarsoverleggen 2021 eindelijk weer op locatie overleggen!

 • "Wij maken burgerzaken OPEN"; terug- en vooruitblik

  “Wij maken burgerzaken OPEN” is hét platform met open data en open verbindingen waarmee we publiek geld omzetten naar publieke waarde. Het was ook de titel van ons online event op 30 september. Dylan Kusters blikt terug op de inhoud van het event. En we nemen je de komende tijd mee in de wereld van OPENburgerzaken en gaan hierover actief in gesprek met jouw gemeente.

 • Amsterdam is live met iBurgerzaken

  In februari 2021 koos gemeente Amsterdam voor iBurgerzaken. Zes maanden later was het dan zover: Amsterdam is live met iBurgerzaken. Lees hier meer over het implementatietraject en de livegang. Bekijk ook de aftermovie boordevol korte interviews met betrokken collega’s.